T:010 462 30 11 E:info@justhair.nl

De haarwortel nader bekeken

Vaak krijgen we de vraag hoe het nu komt dat de haar bij de één eerder uitvalt dan bij de ander. Om dit uit te leggen moeten we ook iets weten van de haarwortel. De meeste mensen staan er niet bij stil hoe gecompliceerd een haar met wortel en haarzakje eigenlijk in elkaar zit.

Het haarzakje (follikel) zit in de huid en verbind het haar met de huid. De haarschacht is dat deel van het haar dat zichtbaar is en bevat alleen maar dode cellen. Het haarzakje bestaat uit verschillende componenten die in totaal samen bijdragen aan de gezondheid van het haar.

haarwortel

  • Papilla. Zit onderaan het haarzakje en bevat kleine bloedvaatjes en capillaire vaatjes die het bloed naar de levende cellen van het haar transporteren.
  • Bulb (Bol): Dat is het enige levende deel van het haarzakje. De cellen van de bulb vermenigvuldigen zich heel snel waardoor het haar gaat groeien.
  • Binnenste en buitenste haarschacht. Dit zijn lagen die de Papilla en de bulb beschermen.
  • Sebaceous Gland : Deze zorgt voor de smering (vet ) van het haar waardoor het haar zacht en buigbaar blijft.
  • Erector Pill Muscle: Dit spiertje zit vast aan een laagje rond de buitenste haarschacht. Bij samentrekking van dit spiertje gaat het haar overeind staan. Dit gebeurt bij kou en als je gespannen bent.

Verder nog wat vaste gegevens:
Een mens heeft 100.000 á 150.000 haren, Een haar groeit ongeveer 1 cm per maand met een doorsnede van ca. 0,1 millimeter, verder verliest een mens elke dag zo’n 100 tot 150 haren. Tenslotte geeft een haarfollikel zo’n 20 tot 30 haren in een cyclus groeifase van 3 tot 6 jaar.

DHT (dihydrotestosteron) de grote boosdoener van haaruitval:
Het DHT hormoon komt zowel bij mannen als bij vrouwen voor en wordt gevormd uit het mannelijke hormoon testosteron doormiddel van het 5-alpha-reductase enzym. Dit proces vindt plaats in het haarwortelzakje van de hoofdhuid. Als het DHT hormoon zich gaat binden aan de androgeen receptor, zal uiteindelijk het haarwortelzakje afsterven waardoor er geen haargroei meer zal zijn. Sterven er meerdere haarzakjes af, dan wordt de haardos dunner en is kaalheid zo goed als onvermijdelijk.

Wilt u weten wat hier tegen te doen?
bel dan naar onze receptie (010-4623011) voor het maken van een gratis haaruitval preventie consult of mail naar receptie@justhair.nl. Direct via onze website een consult gesprek aanvragen kan ook via www.justhair.nl/een-gratis-consultgesprek-aanvragen.html


Terug naar de nieuwsberichtenlijst

Heeft u vragen?
Dan helpen we u graag verder
Bij vragen helpen wij u graag verder
Ik wil graag...
Blijf op de hoogte
Blijf gratis op de hoogte van het laatste nieuws
Bekijk alle referenties
Onze referenties
Klanten over ons
"Een haarwerk waarbij je tijdens het douchten het water weer lekker op je hoofd kan voelen. Het haarwerk dat niet voelbaar is. Waarbij je gerust door je haar kan (laten) strijken. Het haarwerk dat natuurgetrouw is en net als je eigen haar aanvoelt."
Brochure
Ontvang onze gratis brochure
Ontvang de brochure thuis of digitaal.
Gratis brochure aanvragen