T:010 462 30 11 E:info@justhair.nl

Minder haarverlies bij chemotherapie

018  

Hoe minder medicijnen tegen kanker nodig zijn des te minder haarverlies zal er optreden. Bij Philips werken ze aan een nieuwe methode om die medicijnen toe te dienen. Voorlopig alleen nog met ratten. De medicijnen worden "verpakt"in vetbolletjes die pas open gaan bij een temperatuur van 42 graden.

Hoe werkt het
Het is de bedoeling dat die vetbolletjes gericht naar de tumor worden gebracht. Dat gebeurt door de vetbolletjes in de bloedbaan te injecteren waarbij ze op een gegeven moment de tumor passeren. Met een ultrasone straal worden de vetbolletjes dan opgewarmd zodat ze open gaan. Op die manier wordt gezond weefsel gespaard. Het gezonde omliggende weefsel beperkte altijd de sterkte van de te gebuikte medicijnen maar met deze nieuwe techniek kan de behandelend arts er ook voor kiezen om sterkere medicijnen te gebruiken die meer resultaat geven.

De verwachtingen
Dr. Grüll van de Technische Universiteit Eindhoven die met Philips samenwerkt verwacht dat deze technische doorbraak nog wel een jaar of vijf nodig heeft voor toepassing bij patiënten. Als het echter zover is kan de therapie direct worden toegepast omdat de gebruikte apparatuur al in alle ziekenhuizen gebruikt wordt, zij het voor andere doeleinden.

Terug naar de nieuwsberichtenlijst

 

Heeft u vragen?
Dan helpen we u graag verder
Bij vragen helpen wij u graag verder
Ik wil graag...
Blijf op de hoogte
Blijf gratis op de hoogte van het laatste nieuws
Bekijk alle referenties
Onze referenties
Klanten over ons
"Een haarwerk waarbij je tijdens het douchten het water weer lekker op je hoofd kan voelen. Het haarwerk dat niet voelbaar is. Waarbij je gerust door je haar kan (laten) strijken. Het haarwerk dat natuurgetrouw is en net als je eigen haar aanvoelt."
Brochure
Ontvang onze gratis brochure
Ontvang de brochure thuis of digitaal.
Gratis brochure aanvragen