T:010 462 30 11 E:info@justhair.nl

Uw haar kan een hartaanval voorspellen

008 Canadese wetenschappers hebben ontdekt dat naderende hartproblemen zijn af te lezen aan het haar.


Stress en hormonen
Dat stress niet goed voor je is, weten we allang. Maar hoe weet je nou of de stress zo groot is dat het gezondheidsproblemen oplevert? Canadese wetenschappers hebben ontdekt dat naderende hartproblemen zijn af te lezen aan het haar. Of iemand last heeft van stress, kun je aflezen aan de hoeveelheid cortisol in bijvoorbeeld speeksel of urine. Het probleem van deze metingen is alleen dat ze iets zeggen over het moment zelf en niet over de lange termijn. Daarom hebben wetenschappers Gideon Koren en Stan van Uum van de Canadese University of Western Ontario een methode ontwikkeld waardoor dat wel kan.

De methode
"We weten dat een haar gemiddeld 1 centimeter per maand groeit, dus als we haarmonsters van 6 centimeter nemen, kunnen we het stressniveau van 6 maanden vaststellen", aldus Koren.

Onderzoek
Voor het onderzoek werd het haar van 56 mannen onderzocht, die allemaal na een hartaanval in het Meir Medical Centre in Israël waren beland. Ook het haar van een controlegroep van 56 mannen, die om andere redenen waren opgenomen in het ziekenhuis, werd onderzocht. De onderzoekers ontdekten dat de hartpatiënten maanden voor hun hartaanval allemaal grotere hoeveelheden cortisol in hun haar hadden.  

Bron:  www.haarconsument.nl

Terug naar de nieuwsberichtenlijst

 

Heeft u vragen?
Dan helpen we u graag verder
Bij vragen helpen wij u graag verder
Ik wil graag...
Blijf op de hoogte
Blijf gratis op de hoogte van het laatste nieuws
Bekijk alle referenties
Onze referenties
Klanten over ons
"Een haarwerk waarbij je tijdens het douchten het water weer lekker op je hoofd kan voelen. Het haarwerk dat niet voelbaar is. Waarbij je gerust door je haar kan (laten) strijken. Het haarwerk dat natuurgetrouw is en net als je eigen haar aanvoelt."
Brochure
Ontvang onze gratis brochure
Ontvang de brochure thuis of digitaal.
Gratis brochure aanvragen