010 462 30 11 info@justhair.nl
Bekijk reviews Open avond Consult Inloggen

De haarwortel nader bekeken

Publicatie datum: 24-09-2018
Direct gratis consult aanvragen Brochure aanvragen
Snel een vraag stellen

Er wordt veelvuldig de vraag gesteld hoe het nu mogelijk is dat ene dikker haar heeft dan de ander. Om hier een goede uitleg over te geven, is de juiste informatie van de haarwortel ook nodig. Veel mensen weten niet hoe gecompliceerd een haar nu eigenlijk is, waar de haar met haarwortel uit bestaat en wat er precies gebeurt.

Wat bestaat het haarzakje uit?

Haarzakjes zitten in je huid en zorgen ervoor dat je haren vast zitten. Een andere naam voor haarzakje is follikel. Als we naar de huid kijken zien we vaak puntjes of minuscuul kleine gaatjes. Dit is de haarschacht die ziet. In dit deel bevinden zich vaak alleen maar dode cellen. Een haarzakje is opgebouwd uit diverse componenten die er allemaal samen voor zorgen dat je haren gezond blijven. Hieruit bestaat een haarzakje:

  • De Papilla. Dit zit onderaan het haarzakje en heeft kleine bloedvaatjes en capillaire vaatjes. Hierdoor kunnen levende cellen van het haar via het bloed getransporteerd worden.
  • Bulb (ook wel Bol genoemd). De bulb is het enige levende deel van het haarzakje. In dit gedeelte vermenigvuldigen de cellen zich heel snel. Dit zorgt ervoor dat je haren gaan groeien.
  • Binnenste en buitenste haarschacht. Deze twee lagen zorgen ervoor dat de bulb en papilla beschermt worden.
  • Sebaceous Gland. Dit is het onderdeel dat ervoor zorgt dat haar zacht en buigbaar is. Het produceert vet en smeert de haar in voordat hij verder groeit.
  • Erector Pill Muscle. Dit is een spiertje dat vast zit aan een laagje van de buitenste haarschacht. Wanneer deze spier samentrekt, zal je haar omhoog gaan staan. Dit is bijvoorbeeld te zijn wanneer je kippenvel hebt of enorm gespannen bent.

Verdere informatie over haren en de haarwortel

Nu de haarwortel is besproken, hebben we nog een aantal leuke feitjes voor je op een rijtje gezet:

  • Ieder mens beschikt over zo'n 100.000 tot 150.000 haren
  • Elk haartje op je lichaam groeit ongeveer 1 centimeter gemiddeld per maand met een doorsnede van ongeveer 0.1 millimeter
  • Elk mens verliest zo'n 100 tot 150 haren per dag
  • Tussen de 3 en 6 jaar zal iedere follikel zo'n 20 tot 30 haren produceren in zijn groei cyclus

De boosdoener van haaruitval: dihydrotestosteron

Het DHT (dihydrotestosteron) hormoon is aanwezig in het mannen én vrouwen lichaam. Dit hormoon is afkomstig van het mannelijke hormoon testosteron en wordt gemaakt door middel van het 5-alpha-reductase enzym. Het aanmaken van dit hormoon gebeurt in het haarwortelzakje van je hoofdhuid. Gaat het DHT hormoon zich binden aan de androgeen receptor? Dan zal het haarwortelzakje afsterven en is er geen haargroei meer op die plek. Wanneer er meer haarwortelzakjes afsterven op die plek zul je zien dat de haardos dunner wordt en je zelfs kaalheid kan gaan zien.

Wat kan hieraan gedaan worden?

Wil jij weten wat aan deze kaalheid gedaan kan worden? Neem dan telefonisch contact op via 010-4623011. Via deze weg kun je een gratis en vrijblijvend haaruitval preventie consult inplannen. Ben jij niet in de mogelijkheid om telefonisch contact op te nemen? Plan dan een afspraak via de mail door een e-mail te sturen naar receptie@justhair.nl. Natuurlijk is het ook mogelijk om direct via de website een consult gesprek in te plannen.

Terug naar overzicht
Consultgesprek aanvragen

Je kunt een gratis consultgesprek aanvragen alwaar wij samen met jou naar de mogelijkheden kijken om je probleem op te lossen.

Nu aanvragen
Geheel gratis
Kies zelf jouw datum / dagdeel
Echt persoonlijke aandacht
Herwin je zelfvertrouwen
Justhair
Zeemanstraat 67
2991XR Barendrecht
BTW: NL821185299B01
KvK: 24470384
Contact
T: 010 462 30 11
E: receptie@justhair.nl
Email voor afspraken, algemene vragen, consult haarwerken en haaruitval preventie.
Nieuwsbrief
Contact Open avond Brochure