010 462 30 11 info@justhair.nl
Bekijk reviews Open avond Consult Inloggen

Haarwerk wassen en onderhouden

Publicatie datum: 11-02-2020 Laatst gewijzigd op: 26-03-2021 Geschreven door: Just Hair
Direct gratis consult aanvragen Brochure aanvragen
Snel een vraag stellen

Haar moet je met regelmaat wassen, verzorgen en in model brengen. Dit geldt natuurlijk ook voor haarwerken. Vet van je hoofdhuid zowel als transparantie wordt opgenomen door het haar, waardoor deze een vettige uitstraling krijgen. Ook zal je haar door de dagen heen vuil en stof verzamelen uit de lucht maar bijvoorbeeld ook je kussen en andere dingen waar je haar mee in aanraking komt. Je pruik of haarwerk dient dan ook goed onderhouden en verzorgt te worden. Lees mee hoe je je haarwerk het best kunt wassen en onderhouden.

De juiste manier voor het wassen van je haarwerk

Wil jij de kwaliteit van je haarwerk behouden? Dan zul je je haarwerk zorgvuldig en met de juiste producten moeten wassen. Onder de douche stappen en je haarwerk wassen zoals je met je echte haar doet, is in dit geval niet mogelijk. Om te voorkomen dat jij je haarwerk op de verkeerde manier wast en verzorgt, heeft Justhair een simpel stappenplan gemaakt voor het wassen van je haarwerk. 

Stap 1: Haarwerk wassen met shampoo

Zweet en talg kunnen ervoor zorgen dat je haren erg vies worden. In dit geval wil je je haarwerk wassen met shampoo om al het vuil te verwijderen. Doe dit in een teiltje met koud water en voeg hier shampoo aan toe. Hier laat je je haarwerk tien minuten in weken. Vermijd het wrijven van je haarwerk om het schoon te maken, hiermee heb je kans je haarwerk kapot te maken. De shampoo reinigt je haarwerk waarna je hem goed moet uitspoelen.  

Stap 2: Haarwerk verzorgen met balsem

Na het wassen van je haarwerk herhaal je het proces nog een keer. Dit keer voeg je een hiervoor bestemde balsem bij het water. Hierdoor worden de vezels gladder en zal je haarwerk er weer prachtig en veerkrachtig  uit zien. Na de tien minuten haal je je haarwerk weer uit het water en spoel je het goed uit.

Stap 3: Haarwerk drogen

Voor het drogen van je haarwerk kun je het best een microvezelhanddoek gebruiken. Hier rol je je haarwerk  voorzichtig in en knijp je zachtjes uit zodat het vocht er uit komt. Haal je handen door de pruik heen zodat deze weer in model komt. Hierna gebruik je een borstel om je haarwerk in model te brengen. Laat de pruik met de lucht drogen op een pruikenhouder drogen.

Hoe vaak je haarwerk wassen?

Het is voor de conditie van je haarwerk natuurlijk het best om deze zo min mogelijk te wassen. Maar door het intensieve gebruik heeft het haarwerk toch heel wat te verduren waardoor het vuil eruit moet worden gewassen. 

Transpireer je normaal en gebruik je geen tot nauwelijks styling producten voor in je haar? Dan raden wij aan je haarwerk 1x in de 4 of 5 weken te wassen.

Transpireer je normaal en maak je af en toe gebruik van styling producten? Dan raden wij aan je haarwerk 1x in de 3 of 4 weken te wassen.

Transpireer jij veel, gebruik je iedere dag veel styling producten of bevind je je iedere dag in een vervuilde omgeving of in een ruimte waar wordt gerookt? Dan raden wij aan je haarwerk 1x in de week te wassen. 

Belangrijke aandachtspunten

  • Alvast doorkammen voordat je je haarwerk wast.
  • Nooit wassen in warm water. Je haarwerk kan hierdoor uit model gaan!
  • Niet wrijven of wringen bij het wassen.

Speciale verzorgingsproducten voor haarwerk

Voor het verzorgen van je haarwerk dien je gebruik te maken van speciale producten die hiervoor bestemd zijn. Neem een kijkje in onze webshop voor het aanschaffen van professionele cleaners maar ook shampoos en conditioner die je haaruitval tegen gaan. 

Wil jij het schoonmaken en onderhouden van je haarwerk liever uit handen geven? Dan is het ook mogelijk je haarwerk bij Just hair schoon te laten maken. Wij als haarwerkspecialist weten precies wat nodig is om jouw haarwerk te onderhouden. Met onze haarwerk onderhoud en reparatie dienst ben je verzekerd van een schoon haarwerk dat nog lang gedragen kan worden!

Vragen over haarwerk verzorging of bent u benieuwd naar ons werk? Neem dan contact met ons op. Wij zullen al jouw vragen met plezier beantwoorden. 

Terug naar overzicht
Consultgesprek aanvragen

Je kunt een gratis consultgesprek aanvragen alwaar wij samen met jou naar de mogelijkheden kijken om je probleem op te lossen.

Nu aanvragen
Geheel gratis
Kies zelf jouw datum / dagdeel
Echt persoonlijke aandacht
Herwin je zelfvertrouwen
Justhair
Zeemanstraat 67
2991XR Barendrecht
BTW: NL821185299B01
KvK: 24470384
Contact
T: 010 462 30 11
E: receptie@justhair.nl
Email voor afspraken, algemene vragen, consult haarwerken en haaruitval preventie.
Nieuwsbrief
Contact Open avond Brochure