010 462 30 11 info@justhair.nl
Bekijk reviews Open avond Consult Inloggen

Het gebruik van Minoxidil bij vrouwen

Publicatie datum: 20-12-2018 Laatst gewijzigd op: 07-05-2021
Direct gratis consult aanvragen Brochure aanvragen
Snel een vraag stellen

Minoxidil is een middel dat gebruikt kan worden voor de stimulatie van haargroei. Het is getest en voldoet aan alle strenge medische eisen. Hierdoor kan het product alleen door een dokter als recept meegegeven worden. Vrouwen die last hebben van dunner haar of haaruitval, kunnen dit als redmiddel zien en gebruiken om een vollere haarbos te krijgen. Wij bespreken in deze blog alles over dit middel.

Welke sterkte behoren dames te gebruiken?

Minoxidil is een zogeheten generiek medicijn. Dat betekent dat een ieder die aan speciale voorwaarden voldoet Minoxidil mag fabriceren. Aboutourbrands.nl is zo'n bedrijf.

Minoxidil 2 procent en 5 procent

Vrouwen gebruiken meestal Minoxidil 2 procent aangezien 5 procent als nevenwerking gezichtsbeharing kan teweegbrengen op plaatsen waar je het absoluut niet wilt hebben. Als het aanbrengen van Minoxidil 2 procent twee maal per etmaal een moeilijkheid is, kan je Minoxidil 5 procent proberen maar dit dan eenmalig per dag aan te brengen. Voor Minoxidil 2 procent heb je geen recept nodig. Voor Minoxidil 5 procent is dit wel het geval.

Hoe kan je Minoxidil het beste aanbrengen?

Minoxidil moet op de hoofdhuid worden aangebracht op de probleemplaatsen. Bijgevolg niet op de haren want haren zijn hygroscopisch (vochtaantrekkend) waardoor de Minoxidil wordt opgezogen door het haar voordat het de hoofdhuid heeft bereikt. De beste procedure van aanbrengen is door scheidingen van pakweg 1 centimeter breed te trekken in handdoekdroog haar zodat de hoofdhuid simpel te onderhouden is.

Waar moet je Minoxidil aanbrengen

Op de totaal kale huid mag je van Minoxidil geen resultaat beloven. Aan de haarlijn mag je rendement verwachten als de alopecia nog in de beginfase is. Het beste rendement met Minoxidil mag je verwachten op de kruin en bij het zogenaamde “vellus” haar. Dat is haar dat al beschadigd is. Het is kroezig, fijn en groeit niet meer of heel aarzelend. Voorts is de kleur lichter geworden. Met Minoxidil kan dat haar soms nog gered worden.

Minoxidil is geen kuur

Het is van het grootste belang dat je Minoxidil doorlopend blijft toepassen. Na het ophouden van de behandeling verlies je versneld al het bespaarde haar. Het voordeel is dan wel dat je weet dat het heeft gewerkt. Waarschijnlijk ga je Minoxidil dan gelijk weer gebruiken.

Shedding

Shedding (versneld haarverlies) kan in de beginfase bij het gebruik van Minoxidil voorkomen maar dat stopt na 3 tot 6 maanden. Dus niet (nodeloos) bang zijn in het begin.

Waar Minoxidil kopen

Voorheen was Minoxidil alleen verkrijgbaar op recept en via de apotheker en was het verboden voor online verkoop maar nu is het toegestaan om dit online te verkopen voor bedrijven die geregistreerd staan in de Aanbiederslijst online medicjnen van de CIBG.

Aboutourbrands.nl is zo'n bedrijf en die verkopen dan ook een Minoxidil lotion voor vrouwen (2%) en voor mannen (5%) op hun webshop. Ga direct naar Aboutourbrands.nl als je geïnteresseerd bent om Minoxidil te kopen.

Terug naar overzicht
Consultgesprek aanvragen

Je kunt een gratis consultgesprek aanvragen alwaar wij samen met jou naar de mogelijkheden kijken om je probleem op te lossen.

Nu aanvragen
Geheel gratis
Kies zelf jouw datum / dagdeel
Echt persoonlijke aandacht
Herwin je zelfvertrouwen
Justhair
Zeemanstraat 67
2991XR Barendrecht
BTW: NL821185299B01
KvK: 24470384
Contact
T: 010 462 30 11
E: receptie@justhair.nl
Email voor afspraken, algemene vragen, consult haarwerken en haaruitval preventie.
Nieuwsbrief
Contact Open avond Brochure