T:010 462 30 11 E:info@justhair.nl

8 tips voor mannelijke haarwerkdragers

Met een haarwerk krijg je van de een op de andere dag haarwerkweer een kop met haar. Haar zoals je het vroeger had. Dat kan nogal eens een schrikreactie teweeg brengen. Om dat te voorkomen kan je beter, als er nog wat haar zit, tijdelijk een cosmetische haarverdikker gebruiken (Toppik of Super Million Hair) in de tijd die het duurt om jouw haarwerk te bestellen. Dan is de overgang niet zo groot.

 
 

Acht handige tips.

Het moderne haarwerk van heden kan heel goed onzichtbaar worden gedragen maar dan zijn er wel wat regels.
 

 1. Haardichtheid. Als het nieuwe haarwerk binnen komt moet het nog door een vakman/vrouw in het nog aanwezige haar worden ingeknipt. Veel cliënten schrikken dan als ze zien hoeveel haar nog van het haarstuk wordt afgeknipt. Echter, als het haar op het haarstukje dikker is dan je eigen haar mengt het zich slecht met het jouw eigen haar op het achterhoofd en aan de zijkanten. Dus zeker niet te dik. Als je op bepaalde plaatsen de hoofdhuid door het haarstuk kan zien accentueert dat een natuurlijk aanzicht. Tegenwoordig zijn de nieuwe haarwerken zoals de XTS, Next Generation en ICON zo natuurlijk gemaakt dat het uitdunnen niet meer nodig is. De haarspecialist van Justhair kan hier alles over uitleggen en de haarwerken demonstreren.
   
 2. Haarstijl. Draag het haarstuk niet te laag op het voorhoofd. Laat je kapper zorgen voor een natuurlijke recessie aan de voorkant. Hoe ouder, hoe meer naar achteren.
   
 3. Bestel jouw haarstuk met wat lichtere plukjes haar tussen jouw eigen haarkleur. Dat maakt het aanzicht natuurlijker en mengt zich beter met jouw eigen haar.
   
 4. Laat het haarstuk iedere 2 tot 3 weken onderhouden bij een vakman/vrouw. Bij een permanente bevestiging volstaat iedere maand. Als een geplakt haarstuk langer blijft zitten kan dat huidproblemen geven. Ook ruikt het niet fris meer.
   
 5. Voor het onzichtbaar dragen van een haarstuk moet je ze regelmatig wisselen. Je hebt er dus 2 tegelijk nodig. Minimaal 3 nieuwe haarwerken per jaar zullen nodig zijn. Bij de XTS en Next Generation haarwerken zijn de mallen zo dun dat deze haarwerken elke maand vervangen worden. De ICON haarwerken gaan 3 maanden mee.
  nicolas cage
 6. Heb je een haarstuk van echt haar? Dan zal je merken dat de kleur vervaagt. Dat komt omdat dat haar niet wordt gevoed uit de hoofdhuid zoals je eigen haar. Het weer inkleuren van haarwerken is een karweitje voor een vakman. Kijk eens bij anderen die nog hun eigen haar hebben. Dat haar is niet één kleur maar een mix van naast elkaar liggende kleuren. Zo moet een haarwerk ook weer ingekleurd worden. Als een haarwerk helemaal één kleur heeft wordt het een massief iets op het hoofd dat niet natuurlijk lijkt. Dit probleem speelt niet bij de haarwerken (zoals de XTS en de Next Generation, maar ook de ICON) die na één maand geheel vervangen worden.
   
 7. Zoek een vakman (vrouw) om het onderhoud te doen. Er zijn goede kappers die zoiets erbij doen maar voor het goed onderhouden van haarwerk is meer nodig. Een kapper voor haarwerken is een specialist.
   
 8. Als je het kan betalen zoek dan een leverancier die voor een vast bedrag per maand er voor zorgt dat je er altijd pico bello uitziet. In zo-n abonnement zit meestal ook de vervanging van je haarwerken.

   Onafhankelijke en eerlijke voorlichting over alle haarproblemen

Deze informatie wordt u aangeboden door Hans J.Diks, internetjournalist (lid NVJ).

Hans J.Diks is als vrijwilliger werkzaam voor de Stichting Medi-Budget,

een non-profit organisatie op het gebied van voorlichting bij haarproblemen.

          

E-mail:  hans@haarproblemen.nl

Gratis nieuwsbrief: www.haarproblemen.nl, weblog over meer dan 40 haarproblemen

www.alopecia-vereniging.nl . Vereniging voor lotgenoten met haarproblemen.

 

Terug naar blogberichten..

Heeft u vragen?
Dan helpen we u graag verder
Bij vragen helpen wij u graag verder
Ik wil graag...
Blijf op de hoogte
Blijf gratis op de hoogte van het laatste nieuws
Bekijk alle referenties
Onze referenties
Klanten over ons
"Een haarwerk waarbij je tijdens het douchten het water weer lekker op je hoofd kan voelen. Het haarwerk dat niet voelbaar is. Waarbij je gerust door je haar kan (laten) strijken. Het haarwerk dat natuurgetrouw is en net als je eigen haar aanvoelt."
Brochure
Ontvang onze gratis brochure
Ontvang de brochure thuis of digitaal.
Gratis brochure aanvragen