T:010 462 30 11 E:info@justhair.nl

Het gebruik van minoxidil bij vrouwen

avacor-rogaine-minoxidilWelk sterkte behoren dames gebruiken?

Minoxidil is een zogeheten generiek medicijn. Dat betekent dat een ieder die aan speciale voorwaarden voldoet Minoxidil mag fabriceren. Jouw apotheek is daarvoor de meest vertrouwde plek en dan bent u in ieder geval zeker dat u het exacte artikel krijgt. De oorzaak daarvoor is dat het octrooi op minoxidil is beëindigd.

Minoxidil 2 procent en 5 procent

Vrouwen gebruiken meestal Minoxidil 2 procent aangezien 5 procent als nevenwerking gezichtsbeharing kan teweegbrengen op plaatsen waar je het absoluut niet wilt hebben. Als het aanbrengen van Minoxidil 2 procent twee maal per etmaal een moeilijkheid is kan je Minoxidil 5 procent proberen maar het dan eenmaal per dag toe te passen. Voor Minoxidil 2 procent heb je geen recept benodigd. Voor Minoxidil 5% procent wel.

Hoe kan je minoxidil het beste aanbrengen

Minoxidil moet op de hoofdhuid worden aangebracht op die plaatsen waar het probleem is. . Bijgevolg niet op de haren want haren zijn hygroscopisch (vochtaantrekkend) waardoor de minoxidil wordt opgezogen door het haar voordat het de hoofdhuid heeft bereikt. De beste procedure van aanbrengen is door scheidingen van pakweg 1 cm breed te trekken in handdoekdroog haar zodat de hoofdhuid simpel te onderhouden is.

Waar moet je minoxidil aanbrengen

Op de totaal kale huid mag je van Minoxidil geen resultaat beloven. Aan de haarlijn mag je rendement verwachten als de alopecie nog in de beginfase is. Het beste rendement met Minoxidil mag je verwachten op de kruin en bij het zogenaamde "vellus" haar. Dat is haar dat al is beschadigd. Het is kroezig, fijn en groeit niet meer of heel aarzelend. Voorts is de kleur lichter geworden. Met minoxidil kan dat haar soms nog gered worden.

Het is geen kuurtje, continu gebruiken

Het is van het grootste belang dat je Minoxidil doorlopend blijft toepassen. Na het ophouden van de behandeling verliest U versneld al het bespaarde haar. Het voordeel is dan wel dat je weet dat het heeft gewerkt. Waarschijnlijk ga je minoxidil dan gelijk weer gebruiken.

Shedding

Shedding (versneld haarverlies) kan in de beginfase bij het gebruik van Minoxidil voorkomen maar dat stopt na 3 tot 6 maanden. Dus niet (nodeloos) bang zijn in het begin.


Deze informatie wordt u aangeboden door Just Hair Nederland, uw haarwerkspecialist, ook bij chemotherapie.
 

Inschrijven voor de gratis nieuwsbrief kunt u hier.


Terug naar blog berichten.

Heeft u vragen?
Dan helpen we u graag verder
Bij vragen helpen wij u graag verder
Ik wil graag...
Blijf op de hoogte
Blijf gratis op de hoogte van het laatste nieuws
Bekijk alle referenties
Onze referenties
Klanten over ons
"Een haarwerk waarbij je tijdens het douchten het water weer lekker op je hoofd kan voelen. Het haarwerk dat niet voelbaar is. Waarbij je gerust door je haar kan (laten) strijken. Het haarwerk dat natuurgetrouw is en net als je eigen haar aanvoelt."
Brochure
Ontvang onze gratis brochure
Ontvang de brochure thuis of digitaal.
Gratis brochure aanvragen