T:010 462 30 11 E:info@justhair.nl

Roken en haaruitval

Iedereen weet dat roken slecht is voor de gezondheid.roken-maakt-kaal
Klaarblijkelijk wordt door de nicotine in tabaksproducten de bloedtoevoer naar de aderen min of meer afgeknepen. Ook de zuurstof in het bloed vermindert door de kolendamp in tabaksproducten.
Dit samen kan er voor zorgen dat er haaruitval kan gaan optreden.
 

Even testen

Druk een duim flink op een tafel totdat het topje van de vinger wit is. Als u nu weer loslaat moet de vinger binnen 2 seconden weer de originele kleur terug hebben. Doe nu hetzelfde als je net een sigaret hebt gerookt. Wedden dat het nu langer duurt?. Want wat is noodzakelijk voor een gezonde haarfollikel? Juist. Voor een gezonde haarfollikel is: Zuurstof, Vitaminen en Mineralen nodig.
 

Eigenlijk is het logisch

Omdat is vastgesteld is dat nicotine een slechte uitwerking heeft op de bloedtoevoer in de aderen en gezien het feit dat het bovenhoofd het meest doorbloedde deel is van ons lichaam (nodig voor een gezonde haargroei) is het dus logisch dat roken effect heeft op haargroei en dan wel in negatieve zin.
 

Maar het gaat nog verder

Door het roken kunnen er ook andere gezondheidproblemen ontstaan. Ook die kunnen weer een slechte uitwerking hebben op haargroei. Denk eens even aan de eventuele medicamenten die nodig zijn. Ook die kunnen haarverlies als bijwerking hebben.
 

Ouder worden en grijs haar

Een consequentie van roken is ook het sneller ouder worden. En daarmee ook sneller grijs. Het is zelfs zo dat er op een gegeven leeftijd het aantal rokende mensen met grijs haar twee maal hoger is dan bij mensen helemaal niet roken. (British Cinical Magazine, Dec. 21, 1996)
 

Dus als ik rook wordt ik kaal?

Niet noodzakelijk. Er is ook nog zo iets als een genetische aanleg. De erfelijke factor dus. Die kan ook de haaruitval bespoedigen. Dus door te stoppen met roken zal de haaruitval langzamer kunnen verlopen. Ook kunnen preventiemiddelen om haaruitval te stoppen beter hun werk doen.
 

Wat te doen om haaruitval door roken te voorkomen?

Uiteraard is de meest effectieve manier om met het roken op te houden. Dat is echter niet voor iedereen mogelijk. Vraag aan je huisarts om hulpmiddelen. Er zijn tegenwoordig verscheidene producten op de markt zoals medicijnen, pleisters, kauwgum en lotions. Ook zijn er tegenwoordig behandelingen zoals acupunctuur of hypnose.
 

Deze informatie wordt u aangeboden door Just Hair Nederland, uw haarwerk specialist. Ook bij chemotherapie.
Inschrijven voor de gratis nieuwsbrief kunt u hier.

Terug naar blogs.

Heeft u vragen?
Dan helpen we u graag verder
Bij vragen helpen wij u graag verder
Ik wil graag...
Blijf op de hoogte
Blijf gratis op de hoogte van het laatste nieuws
Bekijk alle referenties
Onze referenties
Klanten over ons
"Een haarwerk waarbij je tijdens het douchten het water weer lekker op je hoofd kan voelen. Het haarwerk dat niet voelbaar is. Waarbij je gerust door je haar kan (laten) strijken. Het haarwerk dat natuurgetrouw is en net als je eigen haar aanvoelt."
Brochure
Ontvang onze gratis brochure
Ontvang de brochure thuis of digitaal.
Gratis brochure aanvragen