010 462 30 11 info@justhair.nl
Bekijk reviews Open avond Consult Inloggen

Dunner wordend haar

Direct gratis consult aanvragen Brochure aanvragen
Snel een vraag stellen

Veel mannen én vrouwen hebben er op latere leeftijd last van; dunner wordend haar. Deze vorm van haaruitval kan om diverse redenen ontstaan. Haaruitval is echter heel normaal. Iedereen verliest dagelijks haren, maar dunner wordend haar is wél een probleem. Hier lees je welke oorzaken ervoor zijn, hoe je dit kunt voorkomen en wat je kunt doen wanneer het ernstige vormen aanneemt.

Heb je behoefte aan persoonlijk hulp bij het vinden van een passende oplossing voor je dunner wordend haar? Justhair helpt je bij het vinden van een passende oplossing. Plan vrijblijvend een consultgesprek in!

Gratis consultgesprek plannen

De oorzaken van dunner wordend haar

Zowel mannen als vrouwen kunnen te maken krijgen met een haardos die dunner wordt. Vaak is dit niet erg genoeg om actie te ondernemen. Er zijn echter wel een aantal oorzaken waarom je haren dunner worden. De klachten van dunner wordend haar komen meestal rond het vijftigste levensjaar. Wij hebben enkele oorzaken van dunner wordend haar voor je op een rijtje gezet.

Erfelijkheid

De meest belangrijke factor die ervoor zorgt dat haar dunner wordt, is erfelijkheid. Met name dunner wordend haar bij de man is sterk afhankelijk van je genen. Als bijvoorbeeld je vader vroeg kaal werd, wil dit niet direct zeggen dat dit ook bij jou gebeurt, maar de kans is wel groot.

Een hoge bloeddruk

Een hoge bloeddruk kan ervoor zorgen dat je haren dunner worden. Daarnaast zorgt een hoge bloeddruk er ook voor dat haren sneller uit zullen vallen. Houdt er dus rekening mee hoe hoger de bloeddruk, hoe meer haarverlies je kan ervaren. Het is gebruikelijk dat je medicijnen krijgt om de hoge bloeddruk te onderdrukken. Ook deze medicijnen kunnen ervoor zorgen dat je haren uitvallen.

dunner wordend haar vrouw

Veel stress zorgt voor dunner wordend haar

Stress is een zeer bekende oorzaak van dunner wordend haar. Je kan door allerlei omstandigheden stress ervaren. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een ingrijpende gebeurtenis, een hoge werkdruk of een periode waarbij je een hoge inspanning moet verzetten. Gelukkig is deze vorm van haaruitval tijdelijk. Het haaruitval zal namelijk stoppen wanneer je de stress onder controle hebt.

Kom in contact

Dunner wordend haar door ziekte

Ziekte kan ook een grote rol spelen bij het dunner worden van het haar. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je de ziekte Alopecia hebt. Bij deze ziekte staat dunner wordend haar centraal en kan het zelfs zorgen voor kaalheid.

Slechte voeding of dieet

Ook door extreem diëten of een slechte voeding ontstaat er kans op haaruitval. Door te weinig of niet gevarieerd genoeg te eten, kan het lichaam een tekort krijgen aan diverse stoffen. Dit kunnen mineralen en vitamines zijn. Deze zijn erg belangrijk en zorgen er onder andere voor dat je haren gezond en sterk blijven. Als de dagelijkse inname niet genoeg is, is de kans op dunner wordend haar groter.

Dunner wordend haar tijdens de overgang

Vaak hebben hormonen ook invloed op haaruitval. Tijdens de overgang zullen hormonen minder aangemaakt worden, waardoor haaruitval kan ontstaan. Als dunner wordend haar in de familie zit, kun je dit op latere leeftijd ook ervaren. Deze vorm van dunner wordend haar is bij mannen vaak zichtbaar, maar komt ook bij vrouwen voor. Tijdens de menopauze is dunner wordend haar bij een vrouw ook niet ongewoon. Dit kan tijdelijk, maar ook blijvend zijn.

Wat te doen tegen dunner wordend haar?

Je vraagt je waarschijnlijk af: “wat te doen tegen dunner wordend haar”? Gelukkig zijn er een aantal makkelijke oplossingen voor dunner wordend haar bij vrouwen en mannen voor de bovengenoemde oorzaken. Dunner wordend haar bij een vrouw en man kunnen op verschillende manieren opgelost worden. Als eerste is het belangrijk dat je een gezonde voeding hebt. Dit zorgt ervoor dat je lichaam sterk blijft en je haren de juiste voeding krijgt. Vermijdt daarnaast ook shampoos en conditioners met chemicaliën. Ervaar je dunner wordend haar als vrouw? Zorg dan dat je de stijltang en föhn niet te vaak gebruikt. Deze apparaten maken de haren stuk door hitte. Ook de inname van voldoende vitamines en mineralen is van groot belang. Dit kan gedaan worden door supplementen te nemen, maar in eerste instantie natuurlijk gewoon door een gezond en veelzijdig voedingspatroon.

Gratis consultgesprek plannen

Een pruik of haarwerk voor dunner wordend haar

Ervaar jij nog steeds dunner wordend haar? Dan kun je er ook voor kiezen om een haarwerk of pruik te gebruiken om zo een volle bos haar te hebben. Justhair biedt namelijk haarwerken aan wanneer dunner wordend haar bij een man of vrouw wordt geconstateerd. Voor dunner wordend haar voor een vrouw of man bieden we niet alleen volledige pruiken aan. Er kan namelijk ook een passend haarstuk gebruikt worden wanneer het haaruitval op één plek blijft.

haarstukje oplossing dunner wordend haar

Schakel de hulp in van Justhair

Ben je op zoek naar een passende pruik of haarwerk? Schakel dan de professionele hulp in van haarspecialist Justhair. Wij kijken samen naar de oorzaak van het dunner wordend haar en bieden hier een persoonlijke en passende oplossing voor. Het eerste consult gesprek is bij Justhair altijd gratis en vrijblijvend. In dit gesprek kijken we naar het probleem dat je ervaart en bespreken we de mogelijkheden. Kom in contact met Justhair en ontvang persoonlijk advies van één van onze specialisten!

Veelgestelde vragen over dunner wordend haar

Welke shampoo moet ik tegen dunner wordend haar gebruiken?
Het beste is om shampoo te gebruiken zonder chemische onderdelen. De chemicaliën zorgen er namelijk voor dat je haren stuk gaan en dat er een laag over je haren heen komt. Hierdoor kunnen je haren niet goed meer ademen en zullen ze afsterven.

Wat helpt tegen dunner wordend haar?
Er zijn een aantal aspecten die helpen tegen dunner wordend haar. Als eerste is een goede en gevarieerde voeding erg belangrijk. Zorg ervoor dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt. Ook het drinken van genoeg water zorgt ervoor dat je haren gezond blijven. Maakt daarnaast niet teveel gebruik van een föhn of stijltang. De hitte van deze apparaten zorgt ervoor dat je haar beschadigd raakt.

Wat te doen met dunner wordend haar?
Als je ernstige vormen van dunner wordend haar ervaart, raden wij je aan om eens een kijkje te nemen naar een haarwerk of pruik. Op deze manier zorg je ervoor dat je een volle bos haren hebt en je haren niet nog meer beschadigd.

Welke oorzaak is er voor dunner wordend haar bij vrouwen?
Vrouwen kunnen op verschillende momenten dunner wordend haar ervaren. De meest voorkomende oorzaak is de menopauze. Door het gebrek aan hormonen kan de aanmaak van haren minder worden.

Gratis consultgesprek plannen

Consultgesprek aanvragen

Je kunt een gratis consultgesprek aanvragen alwaar wij samen met jou naar de mogelijkheden kijken om je probleem op te lossen.

Nu aanvragen
Geheel gratis
Kies zelf jouw datum / dagdeel
Echt persoonlijke aandacht
Herwin je zelfvertrouwen
Justhair
Zeemanstraat 67
2991XR Barendrecht
BTW: NL821185299B01
KvK: 24470384
Contact
T: 010 462 30 11
E: receptie@justhair.nl
Email voor afspraken, algemene vragen, consult haarwerken en haaruitval preventie.
Nieuwsbrief
Contact Open avond Brochure