010 462 30 11 info@justhair.nl
Bekijk reviews Consult

Haaruitval bij mannen tegengaan

Direct gratis consult aanvragen
Snel een vraag stellen

In de ochtend breng je je haren in model met wax of een goede gel. Je bezoekt regelmatig de kapper zodat je haar goed in model blijft. Toch merk je dat je haar niet meer is zoals het is geweest. Je merkt dat je haar op bepaalde plekken dunner aan het worden is of dat je een terugtrekkende haarlijn hebt. Vreemd, want hier heb je nog nooit eerder last van gehad. Dit is het begin van haaruitval bij mannen.

Oorzaak van haaruitval bij mannen

Haaruitval bij mannen is vaak gelokaliseerd op bepaalde plekken. Het zijn vaak de slapen, de kruin of de twee inhammen op het hoofd waar haaruitval voor komt. Een voordeel als man zijnde is dat kaalheid bij mannen over het algemeen wat meer geaccepteerd wordt. Toch kan het als zeer vervelend worden ervaren als je dankzij je kapsel niet de uitstraling hebt die je wenst. Door op vroege leeftijd haaruitval te krijgen, kunnen mannen onzeker worden. Mannen kunnen zelfs al voor hun 20e last krijgen van haaruitval. Wil je haaruitval bij mannen tegengaan? Dan is het belangrijk te weten wat de oorzaak van het haaruitval precies is.

Gratis consultgesprek plannen

Erfelijke 'alopecia androgenetica'

haaruitval bij mannen tegengaanEen bekende vorm van haaruitval bij mannen is alopecia androgenetica. Deze vorm van haaruitval kunnen mannen erfelijk overgedragen krijgen. De meeste mannen krijgen hier dan ook in de loop van de jaren mee te maken. Rond welke leeftijd de kaalheid optreedt is geheel persoonsgebonden. Over het algemeen verliezen mannen tegen hun zestigste een derde van hun haar. 

De meest bekende plek waar deze vorm van haaruitval begint is bij de kruin. Ook de twee inhammen zijn bekende haaruitval plekken voor mannen. Deze vorm van haaruitval bij mannen wordt ook wel mannelijke kaalheid genoemd, dit is omdat het hormoon 'testosteron' hier in meespeelt. 

Verharding van het collageen

Een andere oorzaak van haaruitval bij mannen kan zijn verharding van het weefsel rondom de haarwortel. Het harde weefsel drukt de haarwortel samen waardoor deze onvoldoende voeding binnen krijgt. Dit heeft als gevolg dat de haarwortel geen haar kan produceren en hierdoor dus je haar verloren gaat. 

Vermindering van de bloedcirculatie

Haarzakjes blijven actief en worden gevoed met bloed. Wanneer de microcirculatie verminderd neemt ook het bloed naar je haarzakjes af. Dit heeft als oorzaak dat je haar dunner en brozer wordt. Uiteindelijk zal je haar uitvallen en ontstaan er kale plekken in je kapsel. 

Ontstoken haarzakjes: Folliculitis

Haaruitval bij mannen kan ook ontstaan door een ontsteking in de haarzakjes. Deze ontsteking ontstaat vaak door een bacterie. Deze vorm van haaruitval mannen heet ook wel Folliculitis. 
Naast al deze punten kunnen ook medicijnen, ijzertekort of stress zwak, dun en breekbaar haar veroorzaken. Ook dit kunnen redenen van haaruitval bij mannen zijn.  

Gratis consultgesprek plannen

Haaruitval mannen tegengaan met Justhair

Merk jij dat de kwaliteit van je haar er op achteruit gaat en zou je graag weer een volle bos haar willen hebben? Extreme haaruitval voor mannen tegengaan is dankzij onderzoek naar de nieuwste middelen mogelijk. Het is gemakkelijker haaruitval bij mannen te voorkomen dan te verhelpen. 

Haaruitval bij mannen tegengaan kan worden gedaan met Hairvitals pillen. Deze zitten boordevol vitaminen die je haren gezonder maken. Zo blijven je haren gezond en heb je minder snel kans op haaruitval. 

Heb jij al last van beginnend haaruitval en wil je hier een stop op zetten. Dan is de Hairmax Laserkam misschien wel wat voor jou. Deze revolutionaire kam zorgt er voor dat je haaruitval stopt en stimuleert ook nog eens de nieuwe haargroei. Geschikt voor iedere man en vrouw die beginnend haaruitval ervaart.

Zo zijn er ook voldoende cosmetica middelen zoals serums en shampoos die de haargroei stimuleren om zo een vollere bos haar te krijgen. Bekende producten zijn de o.a. de Revita shampoos en het Revivogen haarserum. 
Laat je bij aanschaf van een van de producten adviseren. 

Al een flink deel hoofdhaar kwijt? Kies voor Justhair

Vaak is het volledig tegengaan van haaruitval bij mannen geen optie of is het lastig weer haargroei te krijgen wanneer er kale plekken zijn opgetreden. Gelukkig is haaruitval goed te verbergen. Wij van Justhair maken haarwerk voor mannen op maat. Haarstukjes of pruiken die kale plekken kunnen bedekken. De ideale oplossing voor overmatig haaruitval bij mannen. Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden of wil je graag advies? Neem dan gerust contact met ons op!

Gratis consultgesprek plannen

Consultgesprek aanvragen

Je kunt een gratis consultgesprek aanvragen alwaar wij samen met jou naar de mogelijkheden kijken om je probleem op te lossen.

Nu aanvragen
Geheel gratis
Kies zelf jouw datum / dagdeel
Echt persoonlijke aandacht
Herwin je zelfvertrouwen
Justhair Haarwerken Rotterdam
Zeemanstraat 67
2991XR Barendrecht
Justhair Haarwerken Utrecht / Zeist
Prins Alexanderweg 54B
3712 AB Huis ter Heide

BTW: NL821185299B01
KvK: 24470384
Contact
T: 010 462 30 11
E: receptie@justhair.nl
Email voor afspraken, algemene vragen, consult haarwerken en haaruitval preventie.
Nieuwsbrief
Contact Open avond Brochure