010 462 30 11 info@justhair.nl
Bekijk reviews Open avond Consult Inloggen

Laserkam klinische studies

Direct gratis consult aanvragen Brochure aanvragen
Snel een vraag stellen

Klinische studies met de HairMax Laserkam

In totaal zijn 7 klinische studies op het gebied van de HairMax Laserkam uitgevoerd, met in totaal 460 proefpersonen. De onderzoeksresultaten zijn onder andere gebruikt om de FDA approval te ondersteunen te verkrijgen.

Er zijn positieve resultaten gemeten bij maar liefst 93% van de gebruikers. De voordelen zijn bijvoorbeeld een afname van het haaruitval, een betere conditie van het haar en meer beheersbaarheid van het haar. Daarnaast zijn er géén negatieve bijwerkingen ervaren.

Details klinische studies

Er zijn 7 dubbel blinde, gerandomiseerde, multi gecentreerde studies met niet minder dan 460 proefpersonen uitgevoerd in de beste medische onderzoekscentra van de wereld. Denk hierbij aan de Universiteit van Miami, Cleveland Clinic en de Universiteit van Minnesota.

Opname criteria van de proefpersonen

In de onderzoeken heeft men getest met zowel mannen als vrouwen, allemaal in de leeftijd van 25-60 jaar. Ze hebben allemaal de diagnose Alopecia Androgenetica, en hebben in de afgelopen 12 maanden allemaal actief haaruitval ervaren.

De opname criteria voor mannen vereiste een Norwoord-Hamilton classificatie van II tot V en een Fitzpatrick classificatie van I tot IV. De opname criteria voor vrouwen vereiste een Ludwig classificatie van I-4, II-1, II-2 of frontaal. Alle proefpersonen werden gerandomiseerd voor de laser haaruitval behandelingsanalyse.

Een biostatiscus berekende de studie die van een goede grootte moet zijn om statistisch significante resultaten van de haargroei en haardichtheid te meten.

Lexington beperkte de huidtypen voor de proefpersonen in de studies tot Fitzpatrick I tot en met IV om het tellen van de haren te vergemakkelijken. Het is moeilijk om donkere haren te tellen op een donkere huid dus werden de donkere Fitzpatrick huidtypes ( V en VI ) niet meegenomen in de studie.

Doelstellingen van de studie

De doelstelling waren meer haargroei, d.m.v. veranderingen in de haartelling, een algemene verbetering in de gezondheid van de hoofdhuid en het beëindigen van de haaruitval. Daarnaast is veiligheid uiteraard altijd een doelstelling.

Methodes

De gekozen proefpersonen gefotografeerd voor de globale evaluatie en er werd een stip getattoeerd voor zodat men steeds correct het juiste gebied zou bekijken.

Vervolgens werden de proefpersonen voorzien van een apparaat zonder handleiding per protocol voor OTC gebruik. De proefpersonen werden geïnstrueerd om de laser haargroeibehandeling 3 x per week, voor 26 weken lang te gebruiken. De behandelingen moesten plaatsvinden op niet-opeenvolgende dagen en duren zo'n 10-15 minuten per behandeling.

Na 8, 16 en 26 weken keerden alle proefpersonen terug naar de kliniek voor een klinische evaluatie en een telling van de haren / haargroei. Metingen met betrekking tot de haardichtheid werden na 16 en 26 weken uitgevoerd op de basislijn.

Haardichtheid macro foto's

Bij aanvang werd een cirkel van 1cm in diameter geplaatst in de overgangszone van de hoofdhuid, geïdentificeerd als de locatie voor haar knippen. Binnen deze locatie was het doelgebied voor de haardichtheid evaluatie tijdens de laser haargroei behandeling. De proefpersonen werden geëvalueerd in het begin, in week 8, week 16 en week 26.

Digitale beelden van de gemarkeerde locatie die door de Fuji S2 werden genomen in het uitgeknipte gebied als gevolg van de voorbereiding van de locatie. Een 19 inch monitor werd gebruikt voor blinde evaluatie.

De afbeeldingen hieronder komen overeen met de niet-geretoucheerde macro afbeeldingen en tonen aan dat er een 20% toename van de haargroei dichtheid is.

De werkelijke studie foto hierboven toont een stijging van 29 haren/ cm na 26 weken behandeling met de HairMax Laserkam.

Resultaten van klinische studies

Patiënten in de HairMax Laserkam behandeling groep hadden:

  • Aanzienlijk grotere toename van de gemiddelde terminale haartelling dan proefpersonen in de 'namaak' groep.
  • Aanzienlijk betere subjectieve beoordelingen van de dikte en volheid van het haar dan proefpersonen in de 'namaak' groep.
  • Geen van de proefpersonen ondervond ernstige bijwerkingen van de laser haaruitval behandeling.
  • Bijwerkingprofielen waren vergelijkbaar tussen de HairMax en 'namaak' groep.

(control device = groep met 'namaak' producten)

Gebruikers van de HairMax Laserkam laser haargroei behandeling ontvingen sommige of alle voordelen hieronder:

  • Een aanzienlijke afname in haaruitval.
  • Sommige gebruikers ervaren een initiële toename van de telogene haaruitval na het starten van de behandeling, maar na deze periode werd nieuwe anagene groei waargenomen.
  • Verhoogde snelheid van haargroei.
  • Meer beheersbaarheid van het haar.
  • Een betere kwaliteit en conditie van de gehele haardos.

Gekwalificeerde proefpersonen hadden bij elk bezoek globale foto's genomen met behulp van een stereotactisch apparaat.

Aanzienlijke verhoging van de haardichtheid. Algehele verbetering van de haarkwaliteit.

Het invullen van de haarlijn. Aanzienlijke verhoging van de haardichtheid.
Algemene verbetering van de haarkwaliteit.

De foto's hierboven zijn gemaakt bij echte HairMax Laserkam gebruikers, maar zijn niet bedoeld om de resultaten voor iedere gebruikers van dit apparaat te vertegenwoordigen.
Gekwalificeerde proefpersonen hadden globale foto's gemaakt die zijn opgenomen bij elk bezoek met behulp van een stereotactisch apparaat.

De resultaten van de belangrijkste klinische studie uitgevoerd met de HairMax Laserkam hebben geleid tot goedkeuring van de FDA om het product op de markt te zetten, wat gepubliceerd werd in Mei 2009 van Clinical Drug Investigation. Het artikel getiteld: HairMax LaserComb Phototherapy Device in the treatment of Male Adrogenetic Alopecia, is geïndexeerd als 'Clin Drug Invest 2009: 29 (5): 283-292' in de meeste van de biomedische databases zoals Medline, Embase/ Exerpta Medica, enz.

Klik hier om een samenvatting van de studie te lezen.

Consultgesprek aanvragen

Je kunt een gratis consultgesprek aanvragen alwaar wij samen met jou naar de mogelijkheden kijken om je probleem op te lossen.

Nu aanvragen
Geheel gratis
Kies zelf jouw datum / dagdeel
Echt persoonlijke aandacht
Herwin je zelfvertrouwen
Justhair
Zeemanstraat 67
2991XR Barendrecht
BTW: NL821185299B01
KvK: 24470384
Contact
T: 010 462 30 11
E: receptie@justhair.nl
Email voor afspraken, algemene vragen, consult haarwerken en haaruitval preventie.
Nieuwsbrief
Contact Open avond Brochure