T:010 462 30 11 E:info@justhair.nl

HairDX ( DNA-test ), de opzienbarende uitslagen van deze test

002

Het nieuwe HairDX (RxR) genetisch onderzoek is ontwikkeld om te bepalen hoeveel CAG herhalingen op de patiënt zijn androgene ontvangst gen zijn en biedt daarbij een middel om de medische therapie te bepalen zodat artsen en patiënten een effectief besluit kunnen nemen betreffende tijd en hoe het haarverlies in AGA van de patiënt te benaderen.


Kortom in gewoon Nederlands: Met deze test kunt u bepalen of het wel zin heeft te starten met Propecia (Finasteride) als haaruitval preventie middel.
 


De vraag is, werkt Propecia bij alle mannen?

Volgens informatie uit diverse medische onderzoeken (maar lang voor het op de markt brengen van de DNA-test van HairDX) was de conclusie van bijvoorbeeld een 24 maanden durend onderzoek bij mannen in de leeftijd van 18 tot 40 jaar met lichte tot matig haarverlies op de kruin of het middengebied van de schedel, dat 83% van de mannen die behandeld waren met Propecia hun haar behielden.

Dit werd vastgesteld door telling van het haar (vs. 28% met placebo gebruik). De meeste mannen rapporteerden een toename van het haar, een afname van het haarverlies en een verbetering van hun uiterlijk. Ondanks dat resultaten kunnen variëren, in het algemeen zal het niet mogelijk zijn om het haar wat verloren is terug te laten komen.

Verrassende conclusie uit alle HairDX - test resultaten. Het afgelopen jaar zijn bij Justhair onderzoeken uitgevoerd bij een groot aantal cliënten.
Nu zijn alle resultaten bekekenen, na analyse van alle uitslagen is het volgende te constateren.

 • Ca. 50% van de uitslagen waren Negatief, hetgeen inhoud dat het starten met Finasteride geen zin heeft.
 • Dit betekend dat op grote schaal door dermatologen onterecht Finasteride wordt voorgeschreven.
 • Er zijn zelfs dermatologen die Finasteride voor vrouwen uitschrijven maar hen dan wel een document laten ondertekenen. U kunt zich afvragen wanneer u een document moet ondertekenen voor het gebruik van een medicijn, of dit wel zo verstandig is hier mee te starten.
 • Type of stadium van haaruitval had geen invloed op test resultaat.
 • Het is dus altijd zinvol om voor het starten met Finasteride, eerst de test uit te voeren.
 • Is de uitslag van de HairDX-test Positief , dan is het zeer wel aan te bevelen om hier mee te starten.Er bestaat dan met een zekerheid van minimaal 70% dat u, uw haar kunt behouden.
 • Heeft u problemen met de mogelijke bij werking (lees hieronder), start dan met Revivogen. Dit middel heeft absoluut geen bijwerkingen en kan ook gebruikt worden door vrouwen. Lees meer hierover in onze website bij haaruitval preventie


Wat is Propecia of Finasteride: Finasteride is de werkzame stof in Propecia. Propecia is de merknaam. Propecia is een medische doorbraak - de eerste pil die effectief mannelijke kaalheid behandeld op de kruin (boven op het hoofd) en het voorste gedeelte van het gebied in het midden van de schedel.

Wat is de meest belangrijke informatie die ik moet weten over Propecia? Propecia wordt gebruikt voor mannelijke kaalheid op de kruin en het voorste gedeelte van het gebied in het midden van de schedel. Propecia is bestudeerd bij mannen in de leeftijd van 18 tot 40 jaar met licht tot matig haarverlies. Er is niet genoeg bewijs dat Propecia werkt bij een terugtrekkende haargrens bij de slapen.

Alleen voor mannen
Propecia mag alleen door mannen gebruikt worden. Vrouwen die (mogelijk) zwanger zijn mogen Propecia niet gebruiken omdat het actieve bestanddeel abnormaliteiten kan veroorzaken aan de geslachtsorganen van een mannelijke baby.

Heeft Propecia bijwerkingen?
Propecia kan bijwerkingen geven. Klinische studies hebben aangetoond dat bij een klein aantal mannen bepaalde bijwerkingen zijn opgetreden; zoals een afnemend libido, moeilijkheden bij het verkrijgen van een erectie en een afname in het aantal zaadcellen. Deze bijwerkingen trad op bij minder dan 2% van de mannen. Deze bijwerkingen zijn dubbelzijdig en verdwijnen weer wanneer men stopt met de inname van Propecia.

Hoe werkt Propecia?
De oorzaken van haarverlies zijn niet precies te bepalen: alhoewel sommige wetenschappers bij mannen met mannelijke kaalheid een toename van het DHT hebben gevonden in de kalende gedeeltes van de schedelhuid. Menselijk haar volgt normaal gesproken een cyclus van groei, uitval en nieuwe groei; maar toename van het DHT levert een bijdrage aan de verkorting van de groei fase en een verkorting van de tijd waarin de haar uitvalt. Dit resulteert in het dunner worden van het haar op het hoofd.

Finasteride (het actieve bestanddeel in Propecia) blokkeert de informatie van DHT en schijnt een sleutelrol te spelen bij de onderbreking in de ontwikkeling van erfelijke mannelijke kaalheid bij mannen. Propecia heeft bewezen het DHT gehalte in de huid effectief te verlagen. Het belangrijkste: Propecia helpt het haar natuurlijk te groeien, niet alleen dons haar, en is net zo makkelijk in te nemen als vitaminen: 1 tablet per dag.

Korte uitleg verschil tussen Revivogen en Propecia Op verzoek van vele cliënten een korte verklaring. Revivogen is een natuurlijk alternatief voor Propecia en kan door iedereen worden gebruikt die aan androgene alopecia in zowel mannen als vrouwen lijdt. Zo hier zijn de gelijkenissen en de verschillen.

 1. Revivogen en Propecia verminderen allebei de productie DHT door het 5AR enzym te blokkeren.
 2. Er zijn twee vormen van het enzym 5AR, Type 1 en Type 2. Revivogen blokkeert beide types van het enzym tot 90% en Propecia blokkeert slechts Type 2 tot 65%. Zo vermindert Revivogen meer DHT dan Propecia en wij hebben dit feit door derde studies bevestigd.
 3. Propecia vermindert systemisch productie DHT (helemaal over het lichaam) en dat is waarom het bijwerkingen heeft. Revivogen vermindert slechts productie DHT op de scalp en haarfollikel zonder de rest van het lichaam te beïnvloeden.
 4. Propecia kan slechts door mannen worden gebruikt en is alleen op recept verkrijgbaar. Revivogen kan door zowel mannen als vrouwen zonder recept worden gebruikt.

Revivogen blokkeert ook receptoren DHT en bevordert de fase van de follikelgroei die niet door Propecia wordt gedaan.

Terug naar de nieuwsberichtenlijst

 

 

Heeft u vragen?
Dan helpen we u graag verder
Bij vragen helpen wij u graag verder
Ik wil graag...
Blijf op de hoogte
Blijf gratis op de hoogte van het laatste nieuws
Bekijk alle referenties
Onze referenties
Klanten over ons
"Een haarwerk waarbij je tijdens het douchten het water weer lekker op je hoofd kan voelen. Het haarwerk dat niet voelbaar is. Waarbij je gerust door je haar kan (laten) strijken. Het haarwerk dat natuurgetrouw is en net als je eigen haar aanvoelt."
Brochure
Ontvang onze gratis brochure
Ontvang de brochure thuis of digitaal.
Gratis brochure aanvragen