T:010 462 30 11 E:info@justhair.nl

Vrouwen en Finasteride (Propecia)

Finasteride is getest op mannen en als zodanig geaccepteerd door de gezondsheidsautoriteiten voor aanwending bij mannen met alopecia . Wel is er een recept voor noodzakelijk.
Er zijn echter nog wel artsen die finasteride ook bij dames voorschrijven .

Kan dat zomaar?

Ja, in pricipe kan een medicus alle medische handelingen verrichten waarvan hij / zij denkt dat het de patiënt kan baten . Weliswaar is het zo dat een basisarts zich niet zal laten verleiden tot het doen van een open hartoperatie, echter in pricipe is hij bevoegt. Als er eventueel problemen komen door zijn handelen weet de tuchtraad wel raad met hem of haar.

De gevolgen van finasteride bij vrouwen

Twee artsen in de Verenigde Staten hebben een studie voltooid over alopecia bij dames . Het was al bekend dat dames na de overgangsjaren niet reageerden op het gebruik van finasteride. Door deze bevindingen gingen de onderzoekers zich afvragen of ze in dit geval wel te maken hadden met Alopecia Androgenetica (erfelijke alopecia ). Verschillende studies wezen dikwijls weer op het tegendeel. Dus nochtans een erfelijke element?

HairDX test

Omdat finasteride een hormonaal middel is moet voorkomen worden dat men het nodeloos gaat slikken. Om dat te voorkomen is er een test , de HairDX test , die kan uitwijzen of de alopecia een erfelijke oorzaak heeft of niet. Die test was er al voor mannen maar is nu ook beschikbaar gekomen voor dames.

U kunt meer informatie over deze test vinden op www.hairdx.nl

Terug naar nieuwsberichten

Heeft u vragen?
Dan helpen we u graag verder
Bij vragen helpen wij u graag verder
Ik wil graag...
Blijf op de hoogte
Blijf gratis op de hoogte van het laatste nieuws
Bekijk alle referenties
Onze referenties
Klanten over ons
"Een haarwerk waarbij je tijdens het douchten het water weer lekker op je hoofd kan voelen. Het haarwerk dat niet voelbaar is. Waarbij je gerust door je haar kan (laten) strijken. Het haarwerk dat natuurgetrouw is en net als je eigen haar aanvoelt."
Brochure
Ontvang onze gratis brochure
Ontvang de brochure thuis of digitaal.
Gratis brochure aanvragen