010 462 30 11 info@justhair.nl
Bekijk reviews Consult

Haaruitval bij vrouwen: de oorzaak en oplossingen

Direct gratis consult aanvragen
Snel een vraag stellen

Vrouwen houden zich over het algemeen net iets langer bezig met hun haar dan mannen. Niet alleen het model, maar ook de kleur moet worden bijgehouden bij de kapper, zodat het totaalplaatje er weer tip top in orde uitziet. Helaas treedt extreme haaruitval ook bij vrouwen op. Het is iets wat we proberen te vermijden, maar helaas toch voorkomt. 

Dunner haar bij vrouwen

Ervaar jij redelijk wat haaruitval of merk je dat je haren enorm dun aan het worden zijn? Dan ben je echt niet de enige. Menig vrouw (maar liefst 40%) heeft na de menopauze last van dunner wordend haar. Dit heeft te maken met de verandering in de hormonen na de overgang. Dit dunner wordend haar kan als snel resulteren in haaruitval bij vrouwen. 

Het is nog vervelender wanneer je al op een vroege leeftijd last krijgt van haarverlies. Door haaruitval kunnen vrouwen zich onzeker voelen. Het haar geeft geen goede weerspiegeling van de leeftijd waardoor je je als vrouw erg kan schamen voor de kale plekken. Om een passende oplossing te vinden voor haaruitval bij vrouwen, is het verstandig op zoek te gaan naar de oorzaak van het haarverlies.

Gratis consultgesprek plannen

Hoe ontstaat haaruitval bij vrouwen?

Naast de natuurlijke oorzaak van haaruitval bij vrouwen na de overgang zijn er ook een aantal andere factoren die haarverlies kunnen veroorzaken. Hieronder worden een aantal vaak voorkomende factoren genoemd die kunnen leiden tot haaruitval bij vrouwen.

Alopecia androgenetica

Alopecia andrigenetica is een veelvoorkomende oorzaak van haaruitval bij vrouwen. Het wordt veroorzaakt doordat de haarzakjes gevoelig zijn voor het hormoon DHT (dihydrotestosteron). Het lichaam zet het mannelijke hormoon testosteron om DHT. Wanneer dit in een te hoge mate wordt omgezet verzwakt het haarzakje. Dit kan haaruitval bij vrouwen als gevolg hebben. 

Alopecia areata

Deze vorm van haarverlies is plaatselijk. Het gaat hier om haarwortels die plotseling op bepaalde plekken die verzwakken. Deze verzwakkingen zorgen ervoor dat je op bepaalde plekken haaruitval kunt ervaren. Bij sommige groeit het haar na enige tijd weer terug, anderen ervaren nog verder verlies van haar. Deze vorm van haaruitval bij vrouwen komt het vaakst voor bij jongeren.

Stress en lichamelijke veranderingen

Deze vorm van haaruitval bij vrouwen wordt ook wel telogeen haarverlies genoemd. Je haarzakjes volgen de normale groeicyclus niet meer. Veel haren stoppen met groeien en komen hierna in de telogeenfase terecht. In deze fase vallen de haren binnen enkele maanden tegelijkertijd uit. Deze vorm van haaruitval bij vrouwen kan veroorzaakt worden door een plotselinge lichamelijke verandering. Zo kan o.a. een zwangerschap, ernstige ziekte, stress of het gebruik van bepaalde medicijnen deze vorm van haaruitval activeren. 

Ontstekingen aan de haarzakjes

Ook een veelvoorkomende oorzaak van haaruitval bij vrouwen zijn verschillende aandoeningen die zorgen voor kleine ontstekingen. Deze ontstekingen treden op aan de voorkant van de haargrens en zorgen voor littekens die uiteindelijk de haarzakjes aantasten. De haargrens verplaatst zich hierdoor steeds verder naar achter. Deze aandoening komt vaak voor na de menopauze en zal mogelijk beïnvloed worden door hormonale schommelingen.  

Gratis consultgesprek plannen

Haaruitval bij vrouwen: snel ingrijpen en voorkomen

haaruitval vrouwen tegengaanDankzij haaruitval kunnen vrouwen zich onzeker voelen, het kan voor onrust zorgen en je zelfbeeld aantasten. Het is dan ook niet raar dat je bij de eerste signalen van haaruitval bij vrouwen snel wilt ingrijpen. Wanneer de oorzaak van je haaruitval een minder actieve haarwortel is, is dit gelukkig nog te behandelen met de juiste middelen. Wij van Justhair bieden dan ook diverse middelen aan die de haargroei doen stimuleren:

Naast deze stimulerende middelen hebben we ook nog andere producten die je kunt gebruiken wanneer je bij haaruitval bij vrouwen snel wilt ingrijpen. Toppik is een uniek product waarmee je slechts in enkele seconden de kale plekken kunt verbergen met een gekleurde microvezels. Ideaal wanneer je op zoek bent naar een snelle en gemakkelijke oplossing. 

Meer volume met haarwerk systemen voor vrouwen

Haaruitval voor vrouwen wegwerken met een permanente oplossing? Ook dit is mogelijk bij Justhair! Wij bieden buiten onze selectie aan haaruitval middelen ook haarwerken. Je hebt keuze uit zowel confectie haarwerken als haarwerken op maat. Dit wilt zeggen dat jij keuze hebt uit kant en klare haarwerken of zelf een haarwerk kunt samenstellen die precies naar wens is. Op deze manier kan haaruitval vrouwen niet meer tot last zijn en kan jij weer door het leven met een volle bos prachtig haar. 

Ben jij benieuwd geworden naar de mogelijkheden of wil je meer informatie? Neem dan gerust contact op met Justhair

Consultgesprek aanvragen

Je kunt een gratis consultgesprek aanvragen alwaar wij samen met jou naar de mogelijkheden kijken om je probleem op te lossen.

Nu aanvragen
Geheel gratis
Kies zelf jouw datum / dagdeel
Echt persoonlijke aandacht
Herwin je zelfvertrouwen
Justhair Haarwerken Rotterdam
Zeemanstraat 67
2991XR Barendrecht
Justhair Haarwerken Utrecht / Zeist
Prins Alexanderweg 54B
3712 AB Huis ter Heide

BTW: NL821185299B01
KvK: 24470384
Contact
T: 010 462 30 11
E: receptie@justhair.nl
Email voor afspraken, algemene vragen, consult haarwerken en haaruitval preventie.
Nieuwsbrief
Contact Open avond Brochure