T:010 462 30 11 E:info@justhair.nl

Bedrag ziektekostenvergoeding veranderd in 2014

Belangrijk voor het krijgen van een vergoeding, ziektekosten verzekeraar:

  • Ziektekosten verzekeraars vergoeden alleen haarwerken op basis van medische indicatie van uw Huisarts of Specialist.
  • Bij heren wordt alleen vergoedt op basis van medische indicatie, van de huisarts en/of specialist, Onder deze medische indicatie wordt verstaan in geval van brandwonden, littekens (van bijvoorbeeld een eerdere haartransplantatie) en/of chemokuur.
  • Met deze medische indicatie kunt u zich melden bij alle erkende haarwerkspecialisten. Ziektekosten-werknemer
  • Alleen de haarwerkspecialisten "zoals Justhair" die aangesloten zijn bij deze ziektekosten verzekeraars kunnen de declaratie voor u verzorgen.
  • De basis vergoeding voor 2013 is vastgesteld op € 393,- , voor 2014 is deze basis vergoeding verhoogd naar       € 409,-, eventueel verhoogd met de vergoeding op basis van de aanvullende verzekering.
  • Uw haarwerkspecialist kunt u hier uitvoerig over informeren. Bel ons (010-4623011) voor meer info en vraag naar Ingrid. Zij kan u hier alle uitleg over verstrekken, mailen kan natuurlijk ook ingridwaals@justhair.nl
  • Indien u een haarwerk aanschaft bij een NIET erkend haarwerkbedrijf krijgt u maximaal 80% vergoedt van de standaard vergoeding. U moet dan uiteraard wel voldoen aan de bovenvermelde criteria.

Recent kregen wij ook veel vragen over het te declareren bedrag bij de belasting:

  • Aftrek van de kosten voor een pruik of haarstuk is mogelijk als de aanschaf plaatsvindt op medisch advies, als is gebleken dat de betrokkene psychisch onder de haaruitval of kaalheid lijdt.
  • Aftrek voor een pruik of haarwerk is ook toegestaan in een geval waarin door het dragen van de pruik of haarwerk, aangezichtspijn (door de warmte) verminderde.
  • Om tot een uitkering van de belasting te komen, zult u wel middels de overige ziektekosten boven een bepaalde grens van ziektekosten moeten komen, vraag hiernaar bij uw belasting consulent.


Heeft u een (confectie) haarwerk en recht op de jaarlijkse vergoeding via de zorgverzekering let dan op dat u vanaf 11 maanden al contact kan opnemen met ons instituut voor het aanmeten van een nieuw haarwerk. Wij zullen dan na 12 maanden de declaratie voor u indienen zodat er geen onnodig tijd verloren gaat.

Twijfelt u over de aankoop datum, of wil u graag even langskomen, bel of mail ons dan voor informatie of aanvraag consult gesprek.


Terug naar Info over haarwerken..

Heeft u vragen?
Dan helpen we u graag verder
Bij vragen helpen wij u graag verder
Ik wil graag...
Blijf op de hoogte
Blijf gratis op de hoogte van het laatste nieuws
Bekijk alle referenties
Onze referenties
Klanten over ons
"Een haarwerk waarbij je tijdens het douchten het water weer lekker op je hoofd kan voelen. Het haarwerk dat niet voelbaar is. Waarbij je gerust door je haar kan (laten) strijken. Het haarwerk dat natuurgetrouw is en net als je eigen haar aanvoelt."
Brochure
Ontvang onze gratis brochure
Ontvang de brochure thuis of digitaal.
Gratis brochure aanvragen