T:010 462 30 11 E:info@justhair.nl

Just Hair Krantenartikel Rotterdamsdagblad

Ingrid Waals-Diks tovert met subtiele haarstukjes een dunner wordend kapsel in een volle haardos.

Justhair heeft alle oplossingen voor vrouwen en mannen waarbij het haar bovenop dunner wordt.

  • Zowel maatwerk als confectie haarwerken worden vakkundig aangemeten.
  • Voor mannen is er nu een nieuw revolutionair haarwerk uit Amerika. Absoluut onzichtbaar. Door een intensieve samenwerling met Amerika heeft "Justhair" samen met een collega in Amsterdam de rechten voor heel Nederland weten te verkrijgen.
  • Voor vrouwen is er sinds een aantal jaren het "Integration haarwerk "de perfecte oplossing om uw eigen haar te combineren met een maathaarwerk.

 Hans Diks als oprichter van Justhair.

Hij zit al veertig jaar met zijn handen in het haar en kan nog steeds niet zonder. Ooit begonnen met een ouderwetse dameskapsalon in de Vierambachtstraat, startte Hans Diks 25 jaar geleden de allereerste haartransplantatiekliniek van Nederland. Zijn instituut Justhair is inmiddels in handen van dochter Ingrid, die zich specialiseerde in haarwerken. Voor bijna iedereen die tobt met te weinig haar, bedenken de medewerkers van Justhair een oplossing. Bij de kliniek hebben zich de afgelopen jaren opvallend veel vrouwen gemeld.

“Als ik in het verleden een keer per maand een vrouw op bezoek kreeg, is dat veel. De laatste tijd komen er wel vijf per week”, vertelt Hans. “Kaalheid is een toenemend probleem bij vrouwen. We weten niet precies hoe het komt, maar we weten wel dat hormonen een grote rol spelen.” Het lijkt vreemd, maar kaalheid bij mannen is een veel groter taboe dan bij vrouwen. “Vrouwen trekken veel eerder aan de bel over hun kaalheid. Juist omdát het niet normaal is. Kijk, bij mannen wordt kaalheid in de maatschappij als gewoon beschouwd. Mannen moeten dat gewoon accepteren, vindt men. Terwijl heel veel mannen het verschrikkelijk vinden.”

Kwikdamp.
Al sinds mensenheugnis wordt dan ook gezocht naar een middel dat kaalheid voorkómt en dat zelfs een weelderige haardos doet teruggroeien.

In het verleden werd de hoofdhuid bijvoorbeeld be-handeld met giftige kwikdamp of thalliumsulfaat. In het begin van de 19de eeuw werden legio crèmes bedacht. Het mocht allemaal niet baten. “Er wordt in allerlei advertenties gesuggereerd dat er middelen zijn die werken, maar ik moet het eerste haargroeimiddel nog tegen komen,” zegt Hans. Wel zijn er inmiddels een heleboel producten op de markt die een kaal wordend hoofd maskeren, bewijst het uitgebreide assortiment van Justhair. Natuurlijk kunnen klanten hun eigen haar laten transplanteren, als ze zelf tenminste voldoende ‘donorhaar’ hebben. Maar er zijn ook geraffineerde, niet van echt te onderscheiden haarwerkjes.

Het clichébeeld van een afzakkend toupet behoort definitief tot het verleden. “Transplantatie bij vrouwen is dikwijls niet mogelijk,” vertelt Hans.

“Zij worden namelijk transparant kaal. Er blijft haar zitten, maar er zit meer ruimte tussen de haren.”

Voor deze vrouwen behoort Integration Hair tot de mogelijkheden. Ingrid Diks: “Dat is een haarwerkje met gaten waar je het eigen haar doorheen trekt. Je krijgt dan dus een combinatie van je eigen kapsel én het haar van je haarwerk.”

Haarvezels.
Eveneens splinternieuw is het middel Toppik, overgewaaid uit Hollywood. Een handjevol ragfijn poeder, in de kleur van het eigen haar, wordt over de dun geworden haren uitgestrooid. De vezels zijn statisch waardoor ze aan het haar blijven kleven. Beetje coverspray eroverheen en het resultaat is verbluffend. Een doorzichtig kapsel is binnen twee minuten veranderd in een volle haardos. Blijft zitten tot de volgende wasbeurt,

garandeert Hans: “Ik krijg hier vrouwen die ten einde raad zijn en duizenden euro’s over hebben voor een transplantatie. Die gaan dolgelukkig de deur uit met een busje Toppik van dertig euro.”

Medi Hair.
Voor mensen die door chemokuur of bestraling kaal worden, is er Medihair. “Dat is een haarwerkje met echt haar en een heel dunne benetting. Zo dun dat de hoofdhuid er doorheen schemert, waardoor je een heel natuurlijk resultaat krijgt,” legt Ingrid uit. “Medihair wordt geleverd in een soort leaseconstructie. We houden hier in de kliniek een reserve-exemplaar achter de hand. Medihair is namelijk zo dun dat je er niet zelf mee aan de slag kunt.”

Terug naar de nieuwsberichtenlijst

Heeft u vragen?
Dan helpen we u graag verder
Bij vragen helpen wij u graag verder
Ik wil graag...
Blijf op de hoogte
Blijf gratis op de hoogte van het laatste nieuws
Bekijk alle referenties
Onze referenties
Klanten over ons
"Een haarwerk waarbij je tijdens het douchten het water weer lekker op je hoofd kan voelen. Het haarwerk dat niet voelbaar is. Waarbij je gerust door je haar kan (laten) strijken. Het haarwerk dat natuurgetrouw is en net als je eigen haar aanvoelt."
Brochure
Ontvang onze gratis brochure
Ontvang de brochure thuis of digitaal.
Gratis brochure aanvragen