T:010 462 30 11 E:info@justhair.nl

Regelgeving zorgverzekeraar gewijzigd voor 2011

 

006 Informatie belangrijk voor het verkrijgen van de vergoeding.


De basis vergoeding voor 2011 is verhoogd naar € 386,50 Afhankelijk bij welke zorgverzekeraar, hoe u verder aanvullend verzekerd bent en uw medische verklaring wordt de vergoeding hoger. Wij vertellen u graag wat dit voor u betekent.

Toestemming / akkoordverklaring van de zorgverzekeraar kan als gegeven worden beschouwd, indien bij de declaratie van haarwerken en pruiken wordt voldaan aan onderstaande voorwaarden:

Medische diagnose:
Deze verstrekking omvat haarwerken ter gehele of gedeeltelijke vervanging van het hoofdhaar, indien de verzekerde van een blijvende of langdurige, gehele of gedeeltelijke kaalhoofdigheid zodanige psychische bezwaren ondervindt, dat het gebruik van een haarwerk redelijkerwijs noodzakelijk is.. Onder medische diagnose valt:

 

  • U heeft een haarwerk nodig vanwege haaruitval ten gevolge van een Chemo behandeling.
  • U heeft een verminking als gevolg van brandwonden.
  • U bent vrouw, dus ook bij erfelijke haaruitval heeft u recht op de vergoeding.


Uitsluitingen:
Klassieke mannelijke kaalheid (alopecia androgenetica) is geen medische aandoening zoals bedoeld in dit artikel.  Deze vorm van kaalhoofdigheid is het gevolg van normale verouderingsprocessen bij mannen en komt niet voor vergoeding in aanmerking. 

1ste aanvraag:
Indien een verzekerde met een medische diagnose ( voorschrift) van de behandelend arts zich meldt voor de levering van een haarwerk of pruik kan er, indien er voldaan wordt aan de bovengenoemde indicatie en als de controle op verzekeringsgerechtigheid heeft plaatsgevonden, zonder voorafgaande toestemming een haarwerk of pruik in eigendom worden geleverd. De medische diagnose van de arts dient gearchiveerd te worden in het verzekerdendossier van Justhair

Advies:
Bestaande klanten van Justhair adviseren wij om vooraf aan het declaratie verzoek, langs te gaan bij uw huisarts of specialist.  Deze bepaald of de medische / psychische noodzaak gegrond is, zoals:

  • U heeft vroeger een haartransplantatie ondergaan en zit nu met een zichtbaar litteken, ook in deze situatie kan de zorgverzekeraar het recht tot vergoeding weigeren of een tweede onafhankelijke diagnose vereisen alvorens tot een oordeel te komen.
  • U heeft psychische problemen om nu na jaren een haarwerk gedragen te hebben, zich nu zonder haarwerk in het openbaar te vertonen.


De aanvraag vergezeld met een schriftelijke toelichting (psychische verklaring) van de behandelend arts dient ter beoordeling aan de zorgverzekeraar door u verzonden te worden.

Indien het haarwerk of pruik binnen de gemiddelde gebruikstermijn vervangen dient te worden, zonder wijziging van de medische indicatie, is een schriftelijke toelichting van de behandelend arts niet vereist.

Justhair is als haarinstituut verbonden met alle zorgverzekeraars en kan de declaratie voor u verzorgen.

Justhair is een door het SEM gecertificeerd bedrijf Justhair voldoet aan de erkenningsregeling van de branchevereniging Top Haarwerken Gilde Nederland, THGN.

Indien u persoonlijke vragen heeft, vraag dan naar Ingrid Waals (tel: 010-4623011).

Terug naar de nieuwsberichtenlijst

Heeft u vragen?
Dan helpen we u graag verder
Bij vragen helpen wij u graag verder
Ik wil graag...
Blijf op de hoogte
Blijf gratis op de hoogte van het laatste nieuws
Bekijk alle referenties
Onze referenties
Klanten over ons
"Een haarwerk waarbij je tijdens het douchten het water weer lekker op je hoofd kan voelen. Het haarwerk dat niet voelbaar is. Waarbij je gerust door je haar kan (laten) strijken. Het haarwerk dat natuurgetrouw is en net als je eigen haar aanvoelt."
Brochure
Ontvang onze gratis brochure
Ontvang de brochure thuis of digitaal.
Gratis brochure aanvragen