T:010 462 30 11 E:info@justhair.nl

TIPS VOOR HAARWERKDRAGERS

011 Met een haarwerk krijg u van de een op de andere dag weer een hoofd met haar. Haar zoals u het vroeger had. Dat kan even wennen zijn. Om dat te voorkomen kunnen de haarwerken ook extra uitgedund aangebracht worden, elke maand wordt uw haarwerk met iets meer density (dichtheid) aangebracht zodat het lijkt dat uw eigen haar groeit.


Het haarwerk van heden kan worden gedragen zonder dat uw omgeving dit als haarwerk opmerkt, maar dan zijn er wel wat regels.

 

 1. Haardichtheid. Als het haar op het haarwerk dikker is dan uw eigen haar mengt het zich slecht met het  eigen haar op het achterhoofd en aan de zijkanten. Het haarwerk mag dus zeker niet te dik. Als u de hoofdhuid enigszins door het haarstuk kan zien accentueert dat een natuurlijk aanzicht.
 2. Haarstijl. Draag het haarstuk niet te laag op het voorhoofd. Laat uw haarspecialist zorgen voor een natuurlijke recessie aan de voorkant. Hoe ouder, hoe meer naar achteren. (noot redactie: Onze haarwerkspecialisten zijn door de jaren lange ervaring hier op getraind en kunnen u dus uitstekend adviseren.).
 3. Bestel uw haarwerk met wat lichtere plukjes haar tussen jouw eigen haarkleur, of pas het aan met  het zelfde grijspercentage als uw eigen haar. Dat maakt het aanzicht natuurlijker en mengt zich beter met uw eigen haar.
 4. Laat het haarwerk elke 4 weken onderhouden bij één van onze haarwerkspecialisten. Bij een permanente bevestiging (geplakt haarwerk) in ieder geval iedere maand om de aansluiting met uw eigen haar goed te houden, de hoofdhuid schoon te maken  en de lijmlaag te vervangen.
 5. Bij het dragen van een haarwerk moet u ze regelmatig wisselen. Afhankelijk van het type haarwerk heeft u  er 1, 2, 4 of 12 per jaar nodig.
 6. Heeft u een haarwerk van echt haar? Dan zult u merken dat de kleur kan vervagen. Uiteraard geld dit alleen voor de haarwerken die een jaar lang meegaan.  Het vervagen van de kleur komt omdat dat haar niet wordt gevoed uit de hoofdhuid zoals uw eigen haar. Het weer inkleuren van haarwerken is een karweitje voor een haarwerkspecialist. Kijk eens bij anderen die nog hun eigen haar hebben. Dat haar is niet één kleur maar een mix van naast elkaar liggende kleuren. Zo moet een haarwerk ook weer ingekleurd worden. Als een haarwerk helemaal één kleur heeft wordt het een massief iets op het hoofd dat niet natuurlijk lijkt.
 7. Het vervagen van de kleuren zal niet optreden bij haarwerken die sneller vervangen worden. Laat u hier over goed voorlichten.
 8. De bevestiging methode van het haarwerk kan op diverse manieren gerealiseerd worden. Te weten, middels bevestiging met clips, ringetjes, het gebruik van tape of de meest toegepaste en nieuwste methode, het plakken van het haarwerk.
 9. Zoek een haarwerkspecialist  om het onderhoud te doen. Er zijn goede kappers die zoiets erbij doen maar voor het goed aanbrengen en onderhouden van een haarwerk is meer nodig. Een kapper is immers nog geen haarwerkspecialist. Hier is veel ervaring en opleiding voor nodig..
 10. Zoek bij voorkeur een leverancier die voor een vast bedrag per maand er voor zorgt dat u er altijd pico bello uitziet. In zo'n abonnement zit meestal ook de vervanging van uw haarwerken.
 11. Tenslotte is het ook mogelijk om via de ziektekostenverzekeraars een vergoeding te krijgen voor een haarwerk. U moet hier echter wel aan speciale eisen voldoen, laat u vooraf informeren door uw haarwerkspecialist. De eisen zijn immers met ingang van 2011 door de zorgverzekeraars aangescherpt.

Terug naar de nieuwsberichtenlijst

Heeft u vragen?
Dan helpen we u graag verder
Bij vragen helpen wij u graag verder
Ik wil graag...
Blijf op de hoogte
Blijf gratis op de hoogte van het laatste nieuws
Bekijk alle referenties
Onze referenties
Klanten over ons
"Een haarwerk waarbij je tijdens het douchten het water weer lekker op je hoofd kan voelen. Het haarwerk dat niet voelbaar is. Waarbij je gerust door je haar kan (laten) strijken. Het haarwerk dat natuurgetrouw is en net als je eigen haar aanvoelt."
Brochure
Ontvang onze gratis brochure
Ontvang de brochure thuis of digitaal.
Gratis brochure aanvragen