010 462 30 11 info@justhair.nl
Bekijk reviews Consult

Het verschil tussen satijn en zijde

Publicatie datum: 12-05-2019
Direct gratis consult aanvragen Brochure aanvragen
Snel een vraag stellen

Sinds wij gestart zijn met het adviseren van de satijnen kussenslopen krijgen wij veel vragen over het verschil van satijn en zijde. Hieronder dus een goede uitleg.

Satijn van Beauty Pillow

Het satijn dat wij voor onze kussenslopen hebben geselecteerd is van een zware kwaliteit, 100% polyester en heeft geen (uitwasbare) coating. Vlekken zijn makkelijk te verwijderen en de Beauty Pillow kan zonder problemen gewassen worden op 40 graden Celsius De witte Beauty Pillow, die we met name adviseren voor de zware acnehuid, mag zelfs op 60 graden Celsius gewassen worden. Na het wassen kan de sloop de droger in en komt daar vervolgens krimpvrij uit.

De fijne structuur van het dichtgewoven satijn zorgt ervoor dat het vocht wordt behouden voor huid en haar en niet wordt geabsorbeerd zoals bij katoen, waardoor je de volgende ochtend niet zo'n trekkerig gevoel in je gezicht hebt. Tevens wordt de talgproductie gereguleerd en heeft het satijn een polijstende werking waardoor de huid niet wordt opgeruwd en het haar kan glijden. Een gladde huid en een glanzende haardos is het resultaat, zonder klitten en pluis. Prettig is ook dat verzorgingsproducten niet door het satijn worden opgenomen en hun werk kunnen doen voor huid en/of haar:

  • Een mooi geföhnd kapsel blijft langer in model
  • Haarstukken en extensions blijven beter op hun plek
  • Het haar wordt minder snel vet
  • Slaapvouwen in het gezicht krijgen geen kans
  • Rimpeltjes vervagen
  • Puistjes en acne verminderen
  • Een vurig rode huid krijgt de kans om te kalmeren

voor vrouwen, mannen én kinderen

Veel mensen denken dat satijn bestaande uit 100% polyester, gaat zweten. Niets is minder waar. Het slaapt juist heerlijk verkoelend. Vrouwen die last hebben van nachtelijke opvliegers lieten ons weten baat te hebben bij de Beauty Pillow. Ook mannen durven voorzichtig te vertellen dat ze erg lekker op de Beauty Pillow slapen en geen last meer hebben van een klam hoofd of slaapvouwen. Zelfs kinderen die allergisch zijn voor huisstofmijt en pollen, hebben profijt bij de Beauty Pillow. Satijn heeft namelijk bewezen een anti-allergeen te zijn. Door het fijne weefsel kunnen huisstofmijt en pollen zich niet nestelen, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld katoen.

Verschillende soorten satijn

Satijn is de naam van de stofbinding. Het is een dichtgewoven stof met een gladde glanzende bovenkant. De onderkant lijkt vaak op een platbinding, de draden in de stof kruisen elkaar. Satijn kan gemaakt zijn van katoen, polyester, viscose, zijde of een menging daarvan. De zware kwaliteit satijn van Beauty Pillow is van geheel andere kwaliteit als bijvoorbeeld crêpesatijn dat een droog crêpegevoel geeft, of als satin duchesse, dat een wat stijvere dichtgewoven satijn is. Ook is er een groot verschil met stretchsatijn, dat is satijn met elastaan, of printsatijn dat van zijde kan zijn of een mix van polyester met zijde. Katoensatijn wordt veelal voor beddengoed gebruikt. Het katoen heeft een absorberende werking en het satijn zorgt voor de glans. Er zijn ook satijnen kussenslopen in omloop waarop een coating is aangebracht. Deze coating is echter uitwasbaar en de stof die na de wasbeurten overblijft heeft niet meer de eigenschappen die kenmerkend zijn voor satijn.

Het verschil tussen zijde en satijn

Zijde is een natuurproduct en satijn van Beauty Pillow is van 100% polyester. In essentie heeft het dezelfde werking voor huid en haar. Beiden zorgen voor een stralende huid en een glanzende haardos. Echter, het natuurproduct zijde is niet bepaald diervriendelijk. Het blijkt namelijk dat de zijderups na het spinnen van zijn cocon gedood wordt om te voorkomen dat de ontpoppende vlinder de cocon beschadigt en de draad breekt. Feit is ook dat zijde erg kostbaar in aanschaf is en slijtgevoelig. Naden gaan kerven en door wrijving van het hoofd op het kussensloop ontstaan na verloop van tijd dunne plekken in het zijden weefsel. Vlekken zijn moeilijk te verwijderen en er is een apart wasmiddel nodig om het zijde te reinigen. Dit wilden wij voorkomen voor Beauty Pillow. Onze wens is, dat iedereen mogelijkheid moet hebben om “mooi te slapen” zonder gedoe en zonder een hoog prijskaartje. Beauty Pillow geeft net die extra touch aan iedere slaapkamer.

Terug naar overzicht
Consultgesprek aanvragen

Je kunt een gratis consultgesprek aanvragen alwaar wij samen met jou naar de mogelijkheden kijken om je probleem op te lossen.

Nu aanvragen
Geheel gratis
Kies zelf jouw datum / dagdeel
Echt persoonlijke aandacht
Herwin je zelfvertrouwen
Justhair Haarwerken Rotterdam
Zeemanstraat 67
2991XR Barendrecht
Justhair Haarwerken Utrecht
Prins Alexanderweg 54B
3712 AB Huis ter Heide

BTW: NL821185299B01
KvK: 24470384
Contact
T: 010 462 30 11
E: receptie@justhair.nl
Email voor afspraken, algemene vragen, consult haarwerken en haaruitval preventie.
Nieuwsbrief
Contact Open avond Brochure