010 462 30 11 info@justhair.nl
Bekijk reviews Consult

Corona en onverwacht haarverlies

Publicatie datum: 22-03-2022 Laatst gewijzigd op: 22-03-2022 Geschreven door: Frank Waals
Direct gratis consult aanvragen Brochure aanvragen
Snel een vraag stellen

Plotseling verlies van haar en het coronavirus houden sterk verband met elkaar. Aangezien het virus onder ons blijft en van tijd tot tijd opduikt, moeten we leren omgaan met bijwerkingen en gevolgen. Voor haarverlies, veroorzaakt door het virus, bestaan gelukkig legio oplossingen.

Dit kun je doen tegen haarverlies door corona

Door FRANK WAALS

Of je het nu Corona, Covid-19 of SARS-CoV-2 noemt, de symptomen van het virus dat de wereld reeds een aantal jaar in z’n greep houdt zijn allemaal hetzelfde. Onder anderen hoesten, vermoeidheid, ademtekort en verlies van geur en smaak zijn veelgenoemde klachten, maar ook haarverlies komt voor. Maar liefst 25% van alle patiënten geeft aan te kampen met uitval na het virus onder de leden te hebben gehad.

‘Dat blijkt uit internationale studies’, aldus Erasmus MC dermatoloog Rick Waalboer-Spuij tegenover RTL Nieuws. ‘Mogelijk komt het door koorts en het feit dat haarzakjes afhankelijk zijn van zuurstofrijk bloed. Door het virus hebben deze daar misschien minder van gekregen.’

Bekende oorzaken als stress, slaapgebrek, slechte voeding, erfelijkheid of haarziektes kunnen bijdragen aan dunner wordend haar. Het coronavirus kan daar aan worden toegevoegd en steekt meestal binnen een maand of twee na de eerste virusklachten de kop op. Het kwart van het totaal aantal patiënten zoekt naarstig naar een oplossing, zo blijkt alleen al uit de online zoekgeschiedenis naar dit onderwerp. In Amerika werd de afgelopen jaren 8 procent meer gezocht op ‘haaruitval door corona’, maandelijks gemiddeld zo’n 829.000 keer, zo concludeerde science-bedrijf Spate.

Haaruitval tegengaan

Om haaruitval preventief tegen te gaan bestaan er tal van hulpmiddelen voor mannen en vrouwen, zoals de haarverzorgingslijn van Viviscal. De shampoo, conditioner, elixir en verschillende varianten haargroeisupplementen voeden dunner wordend haar en bevorderen bestaande groei van binnenuit. De lijn, geschikt voor alle haartypes, heeft wetenschappelijk aangetoond de haardikte te verbeteren en haarverlies binnen drie tot 6 maanden te verminderen.

Andere bewezen producten tegen haaruitval en een eerlijke strijd tegen haar gerelateerde effecten door corona zijn merken als Minoxidil, Revivogen, Hairvitals of het gebruik van de HairMax Laserkam (Ultima 9 of 12). De kam is gemakkelijk in gebruik en behandeld de hoofdhuid intensief. Door dagelijks gebruik wordt verdere haaruitval gestopt en nieuwe haargroei gestimuleerd, doordat de laserkam de celwerking van keratine verbetert. Bovendien draagt de kam bij aan het vet- en roosvrij maken van het haar.

Lees hier meer over het omgaan met haarverlies.

Hair fibers & haarwerk

Een directe oplossing om kalende plekken te verdoezelen, zijn de hair fibers van Toppik. Deze duizenden kleine haartjes hebben dezelfde organische structuur als echt haar en gebruiken de omliggende lokken om zich aan vast te grijpen. Verkrijgbaar in 9 kleuren, dient het als de perfecte cover-up in een handomdraai. Met gebruik van de speciale spray-applicator verdwijnen doorschijnende plekken in luttele seconden als sneeuw voor de zon.

In een vergevorderd stadium van haaruitval, kan er ook worden gekozen voor het dragen van een haarwerk, dé specialiteit van Just Hair. De techniek die vandaag de dag gangbaar is komt voort uit wat we vroeger het toupet noemden. Deze werd aan het eigen haar vastgemaakt met clipjes.

Tegenwoordig is het gebruikelijker om het haarwerk direct op het hoofd te plakken met dermatologische lijm of tape. In het geval van tape kan de cliënt het onderhoud grotendeels zelf regelen. De meeste klanten kiezen voor de lijmvariant. Zij komen eens in de vier weken bij ons in de praktijk. Dan is het eigenlijk alsof je naar de kapper gaat, alleen zit je iets langer in de stoel.

Wij maken het haarwerk los, vervolgens gaan we het wassen en daarna wordt het opnieuw op de hoofdhuid bevestigd. Het is niet van echt te onderscheiden. Je kunt er gewoon mee slapen, douchen en sporten. Sommige haarwerken gaan drie maanden mee en we hebben er ook eentje die je na vier weken moet vervangen; deze is gemaakt van het dunste materiaal en voelt als een tweede huid. Welk haartype je ook kiest, lijm is beperkt houdbaar, dus je moet elke maand onderhoud plegen. De kosten zijn afhankelijk van welk systeem je kiest.

Gedeeltelijk of geheel haarverlies kan worden verhult middels verschillende soorten systemen:

  • Next Gen & Icon: Dit haarwerk is voorzien van een ultradunne ‘huid’ die niet alleen onzichtbaar maar ook onvoelbaar is.
  • Icon Haarwerk: Deze variant kan zeer kort worden geknipt zonder dat de overloop van echt naar kunsthaar zichtbaar wordt.
  • Haartotaalplan Lease: Kies voor de meest zorgeloze oplossing. Dit systeem betekent dat je niet alleen een haarwerk voor mannen krijgt, maar ook een pakket met diensten waardoor je te allen tijde op je best voor de dag komt. Maandelijkse kappersbezoeken en onderhoud zijn inbegrepen.
  • Confectie Haarwerk: Dit haarwerk is al meteen klaar is voor gebruik. Hoewel het in principe een ready-to-wear haarwerk is, wordt het wel nog aangepast op jouw gezicht en hoofd. Zo kan het haarwerk worden geknipt zodat het perfect past bij jouw persoonlijke wensen. Tevens kunnen we er voor zorgen dat het goed aansluit bij de ronding van je hoofd. Deze is namelijk bij iedereen anders.
  • Integration Hair: Een oplossing speciaal voor vrouwen. Heb je dun haar en zoek je een oplossing, maar wil je geen pruik? Integration hair is de oplossing. Dit betekent dat we haaraanvullingen naadloos combineren met je eigen haar, waardoor je je oude haardos weer terugkrijgt.
Terug naar overzicht
Consultgesprek aanvragen

Je kunt een gratis consultgesprek aanvragen alwaar wij samen met jou naar de mogelijkheden kijken om je probleem op te lossen.

Nu aanvragen
Geheel gratis
Kies zelf jouw datum / dagdeel
Echt persoonlijke aandacht
Herwin je zelfvertrouwen
Justhair
Zeemanstraat 67
2991XR Barendrecht
BTW: NL821185299B01
KvK: 24470384
Contact
T: 010 462 30 11
E: receptie@justhair.nl
Email voor afspraken, algemene vragen, consult haarwerken en haaruitval preventie.
Nieuwsbrief
Contact Open avond Brochure