010 462 30 11 info@justhair.nl
Bekijk reviews Open avond Consult Inloggen

Een Proscar opdelen in 4 Propecia's?

Publicatie datum: 21-11-2017
Direct gratis consult aanvragen Brochure aanvragen
Snel een vraag stellen

Interview met Dr. Shelly Friedman over de nadelen van het opdelen van pillen.

Speciaal in deze tijd wil iedereen geld besparen en zo komt het dat veel finasteride gebruikers de Proscarpil van 5 mg. Opdelen in vieren om ongeveer de gelijke sterkte te krijgen als Propecia 1 mg.  Die extra 0,25 mg gaat verloren door het opdelen.  In The Hair Journa International  kwamen wij een interview met Dr. Shelly Friedman tegen die waarschuwt voor het opdelen van Proscar tabletten.

Vraag NHJ:  Is het opdelen van Proscar tabletten een goede manier om geld te besparen ?

Antwoord SF: In één woord: NEE. Ik heb bij diverse farmaceutische firma, s gezien hoe pillen worden gemaakt.  Als een pil bedoeld is om op te delen zit er een breeklijn in het midden en is opdelen geen probleem.  Als dat niet het geval is kaner geen garantie worden gegeven dat er in de delen dezelfde dosis zit.

Vraag NHJ:  Maar als je Proscar heel precies 2 x door midden deelt krijg je dan niet de  juiste dosis in ieder deel ?

Antwoord SF: Als de menging voor Proscar wordt gemaakt  is de werkzame stof (finasteride) niet evenredig verdeeld. Dus, als je een Proscar pil van 5 mg. neemt  en je deelt deze in vieren  is het heel goed mogelijk dat er niet in alle 4 delen eenzelfde dosis finasteride zit.

Vraag NHJ: Krijg je dan niet gemiddeld toch ongeveer de juiste dosis?

Antwoord SF:  Niet noodzakelijk.  Als je Een Proscar 5 mg. in vieren deel  kan het voorkomen dat je de juiste dosis één maal per 4 dagen krijgt of de volle 5 mg. één maal per 4 dagen.  Aangezien de gewenste dosis 1 mg. per dag is hebben we hier een probleem.  Dit kan het resultaat beïnvloeden.

Vraag NHJ: Waarom nemen personen dan dat risico ?

Antwoord SF: Het is een economische beslissing.  Mensen denken dat ze geld kunnen besparen en toch dezelfde resultaten kunnen bereiken.  Uiteraard is het goedkoper om een medicijn te gebruiken waarvan het patent is verlopen. (Proscar)  Maar, zoals besproken, het is mogelijk dat de resultaten  dan achterblijven.  Er is ook nog een tweede probleem. Proscar is bedoeld voor prostaat problemen en wordt door de gezondheidsverzekeraars vergoed. Propecia echter wordt niet vergoed. Eigenlijk wordt er dus gefraudeerd als de Proscar pillen bij de verzekering worden gedeclareerd.  Een der de probleem is dat de verzekeraar nu weet dat u een prostaat probleem hebt en dat kan een probleem worden bij het overgaan naar een andere verzekeraar op bij het upgraden  van uw huidige polis.

Vraag NHJ:  Dus we hebben 3 problemen:

  1. De werkzaamheid kan niet worden gegarandeerd
  2. Bij declareren mogelijk fraude
  3. Er wordt een vals medisch dossier gecreëerd

Antwoord SF: Ja, dat klopt. Als je later aan de verzekeraar toegeeft dat je finasteride niet gebruikt voor de prostaat maat voor haaruitval geef je toe dat je hebt gefraudeerd . Ook jouw doctor die Proscar heeft voorgeschreven heeft hier aan meegeholpen. Is dit het waard ?

( Noot van de uigever: Het patent op Propecia verloopt binnenkort waardoor het mogelijk wordt dat andere farmaceutische firma's het gaan namaken (loco) waardoor de prijs goedkoper kan worden omdat die firma's niet de kosten van de research hebben gehad. )

Terug naar overzicht
Consultgesprek aanvragen

Je kunt een gratis consultgesprek aanvragen alwaar wij samen met jou naar de mogelijkheden kijken om je probleem op te lossen.

Nu aanvragen
Geheel gratis
Kies zelf jouw datum / dagdeel
Echt persoonlijke aandacht
Herwin je zelfvertrouwen
Justhair
Zeemanstraat 67
2991XR Barendrecht
BTW: NL821185299B01
KvK: 24470384
Contact
T: 010 462 30 11
E: receptie@justhair.nl
Email voor afspraken, algemene vragen, consult haarwerken en haaruitval preventie.
Nieuwsbrief
Contact Open avond Brochure