010 462 30 11 info@justhair.nl
Bekijk reviews Open avond Consult Inloggen

Haarverlies en zwangerschap

Publicatie datum: 07-06-2019
Direct gratis consult aanvragen Brochure aanvragen
Snel een vraag stellen

Haarverlies tijdens een zwangerschap kan optreden en kan voor aanstaande moeders weer een zorg erbij zijn. Het overkomt echter niet iedereen en is meestal maar tijdelijk. Wel zijn er een paar dingen waarop je moet letten.

Hier moet je op toezien

Gedurende de zwangerschap kan haarverlies een aanwijzing zijn van een onbalans in de hormonenhuishouding of een teken zijn van tekort aan goede voedingsstoffen. Daarom is het zaak om in deze toch een dokter te raadplegen die, waar nodig veranderingen in het dieet kan aanraden. Als de haaruitval het gevolg is van een onbalans in de hormoonspiegel kan het raadzaam zijn een Endocrinoloog (hormonendokter) te raadplegen. Wat je wel moet weten is dat haaruitval na de geboorte veel frequenter voorkomt. Dat is meestal wel het gevolg van een hormoon onbalans. Daarover zullen we het later in dit artikel nog hebben.

Is het normaal om haar te verliezen tijdens een zwangerschap?

Ofschoon het meestal tijdelijk is, moet haaruitval bij een zwangerschap niet licht opgenomen worden. Na een bezoekje aan de huisarts zijn er een paar stappen die je zelf kan doen om een natuurlijke en gezonde haargroei te bevorderen.

  1. Eet veel fruit
  2. Drink veel water
  3. Bespreek met je huisarts de mogelijkheid van een schildklier probleem
  4. Bespreek jouw haaruitval eventueel met een specialist (huisarts of Endocrinoloog)
  5. Ode je huiswerk om voldoende voorlichting te verkrijgen (in boeken en op het internet)

Is het gebruikelijk om na de geboorte haaruitval te krijgen?

Haaruitval na de geboorte komt meer voor dan tijdens de zwangerschap en dat heeft te maken met 2 oorzaken; hormonen en stress.

  • Hormoongerelateerde haaruitval. Tijdens de zwangerschap kunnen de hormoonniveaus nogal veranderen. Het meest voorkomende geval is dat er een plotselinge stijging van oestrogeen plaatsvindt. Na de bevalling daalt de hormoonspiegel van oestrogeen sterk waardoor haarverlies kan voorkomen.
  • Stressgerelateerde haaruitval. Soms wordt de haaruitval veroorzaakt door stress. Dat uit zich in “Telogeen Effluvium”. Dit komt door het niet geod werken van de haargroeicyclus (groei-rust-uitval-groei) die kunnen voorkomen na een periode van hevige stress. Het beste wat daarbij helpt is yoga. Door te mediteren en je te concentreren op je ademhaling zal de stress afnemen.
Terug naar overzicht
Consultgesprek aanvragen

Je kunt een gratis consultgesprek aanvragen alwaar wij samen met jou naar de mogelijkheden kijken om je probleem op te lossen.

Nu aanvragen
Geheel gratis
Kies zelf jouw datum / dagdeel
Echt persoonlijke aandacht
Herwin je zelfvertrouwen
Justhair
Zeemanstraat 67
2991XR Barendrecht
BTW: NL821185299B01
KvK: 24470384
Contact
T: 010 462 30 11
E: receptie@justhair.nl
Email voor afspraken, algemene vragen, consult haarwerken en haaruitval preventie.
Nieuwsbrief
Contact Open avond Brochure