Ingrid Waals-Diks tovert met subtiele haarstukjes een dunner wordend kapsel om in een volle haardos.
JustHair heeft alle oplossingen voor vrouwen en mannen waarbij het haar bovenop dunner wordt.
Hij zit al veertig jaar met zijn handen in het haar en kan nog steeds niet zonder. Ooit begonnen met een ouderwetse dameskapsalon in de Vierambachtstraat, startte Hans Diks 25 jaar geleden de allereerste haartransplantatiekliniek van Nederland. Zijn instituut JustHair is inmiddels in handen van dochter Ingrid, die zich specialiseerde in haarwerken. Voor bijna iedereen die tobt met te weinig haar, bedenken de medewerkers van JustHair een oplossing. Bij de kliniek hebben zich de afgelopen jaren opvallend veel vrouwen gemeld. “Als ik in het verleden een keer per maand een vrouw op bezoek kreeg, was dat veel. De laatste tijd komen er wel vijf per week”, vertelt Hans. “Kaalheid is een toenemend probleem bij vrouwen. We weten niet precies hoe het komt, maar we weten wel dat hormonen een grote rol spelen”. Het lijkt vreemd, maar kaalheid bij mannen is een veel groter taboe dan bij vrouwen. “Vrouwen trekken veel eerder aan de bel over hun kaalheid. Juist omdát het niet normaal is. Kijk, bij mannen wordt kaalheid in de maatschappij als gewoon beschouwd. Mannen moeten dat gewoon accepteren, vindt men. Terwijl heel veel mannen het verschrikkelijk vinden”.
Al sinds mensenheugenis wordt dan ook gezocht naar een middel dat kaalheid voorkomt en dat zelfs een weelderige haardos doet terug groeien.
In het verleden werd de hoofdhuid bijvoorbeeld behandeld met giftige kwikdamp of thalliumsulfaat. In het begin van de 19e eeuw werden legio crèmes bedacht. Het mocht allemaal niet baten. “Er wordt in allerlei advertenties gesuggereerd dat er middelen zijn die werken, maar ik moet het eerste haargroeimiddel nog tegenkomen”, zegt Hans. Wel zijn er inmiddels een heleboel producten op de markt die een kaal wordend hoofd maskeren. Bewijst het uitgebreide assortiment van JustHair. Natuurlijk kunnen klanten hun eigen haar laten transplanteren, als ze zelf tenminste voldoende 'donorhaar' hebben. Maar er zijn ook geraffineerde, niet van echt te onderscheiden haarwerkjes.
Het clichébeeld van een afzakkend toupet behoort definitief tot het verleden. “Transplantatie bij vrouwen is dikwijls niet mogelijk”, vertelt Hans.
“Zij worden namelijk transparant kaal. Er blijft haar zitten, maar er zit meer ruimte tussen de haren”. Voor deze vrouwen behoort Intergration Hair tot de mogelijkheden. Ingrid Diks: “Dat is een haarwerkje met gaten waar je het eigen haar doorheen trekt. Je krijgt dan dus een combinatie van je eigen kapsel én het haar van je haarwerk”.
Eveneens splinternieuw is het middel Toppik, overgewaaid uit Hollywood. Een handjevol ragfijn poeder, in de kleur van het eigen haar, wordt over de dun geworden haren uitgestrooid. De vezels zijn statisch waardoor ze aan het haar blijven kleven. Beetje coverspray eroverheen en het resultaat is verbluffend. Een doorzichtig kapsel is binnen twee minuten veranderd in een volle haardos. Blijft zitten tot de volgende wasbeurt.
Hans: “Ik krijg hier vrouwen die ten einde raad zijn en duizenden euro's over hebben voor een transplantatie. Die gaan dolgelukkig de deur uit met een busje Toppik van dertig euro”.
Voor mensen die door chemokuur of bestraling kaal worden, is er Medihair. “Dat is een haarwerkje met echt haar en een heel dunne benetting. Zo dun dat de hoofdhuid er doorheen schemert, waardoor je een heel natuurlijk resultaat krijgt”, legt Ingrid uit. “Medihair wordt geleverd in een soort leaseconstructie. We houden hier in de kliniek een reserve-exemplaar achter de hand. Medihair is namelijk zo dun dat je er niet zelf mee aan de slag kunt”.
Je kunt een gratis consultgesprek aanvragen alwaar wij samen met jou naar de mogelijkheden kijken om je probleem op te lossen.
Nu aanvragen