010 462 30 11 info@justhair.nl
Bekijk reviews Open avond Consult Inloggen

Minder haarverlies bij chemotherapie

Publicatie datum: 24-08-2018
Direct gratis consult aanvragen Brochure aanvragen
Snel een vraag stellen

Hoe minder medicijnen tegen kanker nodig zijn des te minder haarverlies je zult ervaren. Bij Philips werken ze aan een nieuwe methode om die medicijnen toe te dienen. Voorlopig wordt het medicijn alleen aan ratten toegediend. De medicijnen worden “verpakt” in vetbolletjes die pas open gaan bij een temperatuur van 42 graden.

Hoe werkt het?

Het is de bedoeling dat die vetbolletjes gericht naar de tumor worden gebracht. Dat gebeurt door de vetbolletjes in de bloedbaan te injecteren waarbij ze op een gegeven moment de tumor passeren. Met een ultrasone straal worden de vetbolletjes dan opgewarmd zodat ze open gaan. Op die manier wordt gezond weefsel gespaard. Het gezonde omliggende weefsel beperkte altijd de sterkte van de te gebruikte medicijnen maar met deze nieuwe techniek kan de behandelend arts er ook voor kiezen om sterkere medicijnen te gebruiken voor een effectiever resultaat.

De verwachtingen

Dr. Grüll van de Technische Universiteit Eindhoven die met Philips samenwerkt, verwacht dat deze technische doorbraak nog wel een jaar of vijf nodig heeft voor toepassing op patiënten mogelijk is. Als het echter zover is, kan de therapie direct worden toegepast omdat de gebruikte apparatuur al in alle ziekenhuizen gebruikt wordt. Momenteel worden deze apparaten voor andere doeleinden gebruikt. In de tussentijd kun je altijd kiezen voor een pruik na de chemo.

Terug naar overzicht
Consultgesprek aanvragen

Je kunt een gratis consultgesprek aanvragen alwaar wij samen met jou naar de mogelijkheden kijken om je probleem op te lossen.

Nu aanvragen
Geheel gratis
Kies zelf jouw datum / dagdeel
Echt persoonlijke aandacht
Herwin je zelfvertrouwen
Justhair
Zeemanstraat 67
2991XR Barendrecht
BTW: NL821185299B01
KvK: 24470384
Contact
T: 010 462 30 11
E: receptie@justhair.nl
Email voor afspraken, algemene vragen, consult haarwerken en haaruitval preventie.
Nieuwsbrief
Contact Open avond Brochure