010 462 30 11 info@justhair.nl
Bekijk reviews Open avond Consult Inloggen

Minoxidil samen met low level laser werkt beter

Publicatie datum: 28-06-2015
Direct gratis consult aanvragen Brochure aanvragen
Snel een vraag stellen

In een interview met Dr. Muricy is ter sprake gekomen welke effecten Minoxidil samen met laserbehandelingen hebben. Door een studie zijn de positieve effecten vastgelegd en is er een verband gelegd tussen de twee behandelingen. In deze blog lees je welke effecten het heeft, waarop deze bevindingen zijn gebaseerd en wat de verschillen zijn.

De bevindingen van Minoxidil
en low level laser

In een studie van Dr. Muricy is gebleken dat het effect van Minoxidil samen met low level laser een positieve werking heeft. Aan de hand van hun gegevens is aangetoond dat de combinatie van low level laser en Minoxidil het effect verbetert. De resultaten zijn gebaseerd op een 2 maal daags gebruik van Minoxidil en 3 maal weeks laserbehandeling. Dit is vergeleken met mensen die alleen Minoxidil of de laserbehandeling hadden.

De studie en het onderzoek zijn enorm betrouwbaar. Er is gewerkt met vastgestelde protocollen. Hierdoor hebben ze in de studie niet alleen gekeken naar het aantal haren maar ook naar het celniveau. Daarnaast zijn er biopsies uitgevoerd zodat er een directe analyse gemaakt kon worden van de cellen.

De verschillen tussen man en vrouw

Uit de studie is gebleken dat er geen echte verschillen zijn tussen mannen en vrouwen wanneer deze behandeling uitgevoerd wordt. Echter is er wel een verschil in haaruitval. Mannen worden in de meeste gevallen geheel kaal. Bij vrouwen blijft de haarlijn aanwezig alleen is de haaruitval zichtbaar doordat het haar dunner wordt.

Er is echter wel een verschil te zijn tijdens de resultaten na de behandelingen. Bij mannen was het zichtbaar dat het afsterven van de cellen voor een groot deel vermindert was. Bij vrouwen was de werking het tegenovergestelde. Echter was er bij de biopsies van vrouwen wel zichtbaar dat de proliferatie van de cel gestimuleerd werd door deze behandeling.

De afwachtende houding veranderen

Tot nu toe is er vaak de afwachtende houding aangenomen. Zo werden deze behandelingen niet uitgevoerd bij haartransplantaties omdat er niet een bewezen effect uit is gekomen. Door deze studie zal hier verandering in komen. De afwachtende houding zal verminderen aangezien nu met de studie is aangetoond dat de combinatie van de behandelingen wel degelijk werkt. Hierdoor zullen er meer studies volgen.

Verder onderzoek

Het onderzoek van Dr. Muricy houdt hier niet bij op. Er wordt bijvoorbeeld verder gekeken naar de verbetering van de kwaliteit van het haar. Daarnaast kijken ze naar de dikte van de haren en wordt er gekeken of er een verband is tussen de laser en deze verbeteringen. Door middel van het onderzoek zullen ze dit kunnen bewijzen.

Terug naar overzicht
Consultgesprek aanvragen

Je kunt een gratis consultgesprek aanvragen alwaar wij samen met jou naar de mogelijkheden kijken om je probleem op te lossen.

Nu aanvragen
Geheel gratis
Kies zelf jouw datum / dagdeel
Echt persoonlijke aandacht
Herwin je zelfvertrouwen
Justhair
Zeemanstraat 67
2991XR Barendrecht
BTW: NL821185299B01
KvK: 24470384
Contact
T: 010 462 30 11
E: receptie@justhair.nl
Email voor afspraken, algemene vragen, consult haarwerken en haaruitval preventie.
Nieuwsbrief
Contact Open avond Brochure