010 462 30 11 info@justhair.nl
Bekijk reviews Consult

Pruiken na de chemo

Direct gratis consult aanvragen
Snel een vraag stellen

Haaruitval kan om vele verschillende redenen voorkomen. Een mens verliest dagelijks haren. Echter kan haaruitval ook voorkomen door een speciale reden. Één van deze redenen is wanneer iemand door kanker chemotherapie moet ondergaan. Tijdens deze heftige periode vallen haren uit en kan iemand zich onzeker gaan voelen. In de meeste gevallen zal het haar na de chemotherapie weer terug groeien. Echter zul je na de chemotherapie vaak nog een langere periode moeten wachten voordat het haar weer is aangegroeid. Gelukkig kun je tegenwoordig kiezen om een van de vele pruiken na je chemo te dragen.

Een passende oplossing: een pruik bij chemo

Je hoeft echter niet te wachten tot na je chemotherapie om gebruik te maken van een pruik. Justhair kan je namelijk ook een pruik bij chemo aanmeten wanneer je midden in dit proces zit. Sommige vrouwen kiezen er namelijk voor om preventief het haar te verwijderen wanneer ze de chemotherapie ingaan. Een pruik kan ervoor zorgen dat je zelfverzekerd bent in deze zware periode.

Bij Justhair heb je de mogelijkheid om uit diverse opties te kiezen. Hierdoor kun je bijvoorbeeld een pruik bij chemo aan laten meten of kiezen voor een tijdelijke pruik van synthetisch haar. Pruiken van synthetisch haar zijn makkelijk in onderhoud, waardoor je tijdens deze heftige periode je volledig kan blijven focussen op de chemotherapie en het herstelproces. Wil je liever een pruik die niet zichtbaar is? Dan kun je ook kiezen voor een natuurlijke pruik. Deze pruiken voelen aan als je eigen haar en kunnen hierdoor ook op dezelfde manier gestyled worden. Houd er wel rekening mee dat deze pruiken wat meer onderhoud vragen.

Gratis consultgesprek plannen

Wanneer beginnen mijn haren uit te vallen?

Voor veel mensen is het een grote vraag wanneer het haar gaat uitvallen. Al na je eerste chemotherapie sessie is er kans op haaruitval. Gemiddeld gezien zal dit na 15 tot 25 dagen zichtbaar worden. Bij chemotherapie valt niet alleen het haar op het hoofd uit. Ook wenkbrauwen, wimpers en ander lichaamshaar zal verdwijnen. Echter kan het voorkomen dat een enkeling het eigen haar behoudt. Omdat dit meer uitzondering dan regel is, zul je misschien overwegen om een pruik bij je chemo te nemen om zo de ziekte niet de overhand te geven in je uiterlijk. Wil jij bij de eerste plukken haar die uitvallen al een pruik dragen? Dan is het belangrijk dat je tijdig een afspraak maakt om een pruik te laten aanmeten bij Justhair. Zodra de eerste plukken haar uitvallen, kun je langskomen en de pruik direct dragen.

Pruiken na de chemo gebruiken

Als je klaar bent met de chemotherapie, wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer dat je haren terug groeien. Echter kan dit een hele tijd duren aangezien de chemo het lichaam uit moet gaan en je haren weer op eigen kracht moeten gaan groeien. Het gebruik van pruiken na de chemo is dan een passende oplossing. Het biedt je tevens een aantal voordelen.

  • Als eerste zullen pruiken na de chemo ervoor zorgen dat het effect van de ziekte minder zichtbaar is.
  • Je kan zelf kiezen welke pruik je draagt en welke haarstijl bij je past.
  • Je voelt je meteen zelfverzekerder na het verslaan van je ziekte, dan wanneer dit nog zichtbaar is.

Gratis consultgesprek plannen

Advies voor pruiken na de chemo

De keuze van een juiste pruik of haarwerk is niet zomaar gemaakt. Je gezichtsvorm heeft hierin namelijk een bepalende factor. Daarnaast moet er gekeken worden naar eventuele wensen, je huidskleur en bijvoorbeeld de dikte van je eigen wenkbrauwen. Alleen dan kan er een goede oplossing aangeboden worden. Justhair adviseert je graag, zodat je pruiken na de chemo draagt waarbij jij je prettig en zelfverzekerd voelt. Door samen op zoek te gaan, vinden we de juiste pruik die na chemo gedragen kan worden. Justhair kan je niet alleen helpen aan een pruik bij je chemo. Ook voor andere medische redenen kun je terecht bij ons. Het eerste consult is bij Justhair geheel gratis en vrijblijvend. Plan een gesprek in met één van onze ervaren specialisten!

Veelgestelde vragen over pruiken na chemo

Hoe lang moet ik een pruik na de chemo dragen?
Deze keuze is geheel aan jezelf. Meestal wordt een pruik gedragen tot het moment dat de gewenste haarlengte weer is behaald met het eigen haar. Na de laatste behandeling van de chemotherapie kan het namelijk even duren voordat de groei van haren weer op gang komt. Dit komt doordat de celstructuur opnieuw moet beginnen nadat deze plat is gelegd door de chemo.

Wanneer doe ik de pruik af na chemo?
Wij raden je aan om zo nu en dan ook de pruik af te doen na je chemo. Momenten dat je thuis bent en wanneer je gaat slapen zijn goede momenten om de pruik na chemo af te doen. Pruiken kunnen namelijk erg warm worden op het hoofd en voor jeuk zorgen. Door de pruik af te doen laat je de huid op je hoofd even rusten.

Wat zijn de kosten van een pruik na chemo?
De kosten van een pruik na chemo kunnen bij Justhair verschillen. Factoren die meespelen in de prijs zijn onder andere de keuze voor echt of synthetisch haar, een pruik op maat en de keuze voor een volledige pruik of een haarwerk. Laat je adviseren door onze specialisten voor de mogelijkheden en eventuele prijzen.

Consultgesprek aanvragen

Je kunt een gratis consultgesprek aanvragen alwaar wij samen met jou naar de mogelijkheden kijken om je probleem op te lossen.

Nu aanvragen
Geheel gratis
Kies zelf jouw datum / dagdeel
Echt persoonlijke aandacht
Herwin je zelfvertrouwen
Justhair Haarwerken Rotterdam
Zeemanstraat 67
2991XR Barendrecht
Justhair Haarwerken Utrecht / Zeist
Prins Alexanderweg 54B
3712 AB Huis ter Heide

BTW: NL821185299B01
KvK: 24470384
Contact
T: 010 462 30 11
E: receptie@justhair.nl
Email voor afspraken, algemene vragen, consult haarwerken en haaruitval preventie.
Nieuwsbrief
Contact Open avond Brochure